Da li je nova Jacquemus x Nike kolaboracija rezervisana za Air Max 1 model?
Da li je nova Jacquemus x Nike kolaboracija rezervisana za Air Max 1 model?

Da li je nova Jacquemus x Nike kolaboracija
rezervisana za Air Max 1 model?

Dve naizgled nepomirljive ideologije dizajniranja kreirale su kolaboraciju koja je postala jedna od najpoželjnijih ne samo na sceni visoke mode, pa su oni entuzijasti kojima je sportswear odbojan koliko i kombinacija crvene i roze ipak poklekli i rezervisali za sebe jedan par Jacquemus x Nike Air Humara patika, već su i ultimativni sneakerheadovi prepoznali značaj ove saradnje i odlučili da potcenjenom Air Humara modelu daju još jednu priliku. Tako smo dobili čak tri verzije ove kolaboracije koja se o;ekivano prelilila i u svet dizajniranja odeće. Pretežno teniske estetike. Fast forward to today, društvenim mrežama kruže glasine da je u planu još jedna saradnja koja će iznedriti redefinisan dizajn Air Max Big Bubble modela iz ’86.

Kiss & tell

Dobro ste čuli. Jacquemus se upravo kreće u pravcu implementiranja izvorne ideologije sneaker kulture uvodeći u svoju liniju jedan od kultnih Air Max modela koji sm onajčešće viđali u originalnom belo-crvenom colorwayu. Big Bubble imale su znatno vidljiviji vazdušni đon i nisu bile među omiljenim dizajnima Tinkera Hatfielda. Nike nije bio preterano zadovoljan ovim modelom sve dok ih nisu lansirali i dobili nezamislim feedback potrošača. Bilo kako bilo, Big Bubble je imao mali tehnički problem, te mu je zbog vazdušastog sistem, koji nije mogao da izdrži niske temperature, smanjen đon. Upravo takav izgled Air Max 1 modela prepoznajemo danas, a nedavno je ponovo lansirana linija Big Bubble modela, a reklo bi se da je Jacquemus prepoznao značaj ovog istorijskog dizajna. Izvori kažu da će Jacquemus x Nike Air Max ’86. patike biti predstavljene već na proleće 2024.

Started for the bottom – now we here

Simon Jacquemus je odvajkada bio zagovornik sportsweara iako njegov istoimeni brend ne govori u korist izrečene teze. Projekat sa kompanijom Nike započeo je još 2020. kada su se desili prvi pregovori i odlascu u kultni kamp gde su kasnije dizajnirani neki od najboljih mix&match komada na tržištu. Možemo slobodno da kažemo da je sve kulminiralo u trenutku kada je za lice Jacquemus kampanje postavljen niko drugi do britanski reper Central Cee koji je pored fluffy kompleta nosio roze Nike Air Humara patike u stilu prepoznatljive pink all the way ideologije Killa Cama.

Foto: Instagram (@jacquemus)

Učitati još
Zatvori