First look: Evo kako će izgledati Jacquemus x Nike Air Max 1 patike
First look: Evo kako će izgledati Jacquemus x Nike Air Max 1 patike

First look: Evo kako će izgledati
Jacquemus x Nike Air Max 1 patike

Dve naizgled nepomirljive ideologije dizajniranja kreirale su kolaboraciju koja je postala jedna od najpoželjnijih ne samo na sceni visoke mode, pa su oni entuzijasti kojima je sportswear odbojan koliko i kombinacija crvene i roze ipak poklekli i rezervisali za sebe jedan par Jacquemus x Nike Air Humara patika, već su i ultimativni sneakerheadovi prepoznali značaj ove saradnje i odlučili da potcenjenom Air Humara modelu daju još jednu priliku. Tako smo dobili čak tri verzije ove kolaboracije koja se očekivano prelilila i u svet dizajniranja odeće. Pretežno teniske estetike. Fast forward to today, na društvenim mrežama su se pojavile prve fotografije redefinisanog dizajna Air Max Big Bubble modela iz ’86.

@carterwangchina
@carterwangchina

Kiss & tell

Dobro ste čuli. Jacquemus se upravo kreće u pravcu implementiranja izvorne ideologije sneaker kulture uvodeći u svoju liniju jedan od kultnih Air Max modela koji smo najčešće viđali u originalnom belo-crvenom colorwayu. Big Bubble imale su znatno vidljiviji vazdušni đon i nisu bile među omiljenim dizajnima Tinkera Hatfielda. Nike nije bio preterano zadovoljan ovim modelom sve dok ih nisu lansirali i dobili nezamislim feedback potrošača. Bilo kako bilo, Big Bubble je imao mali tehnički problem, te mu je zbog vazdušastog sistem, koji nije mogao da izdrži niske temperature, smanjen đon. Upravo takav izgled Air Max 1 modela prepoznajemo danas, a nedavno je ponovo lansirana linija Big Bubble modela, a reklo bi se da je Jacquemus prepoznao značaj ovog istorijskog dizajna i predstavio dve verije – belu i srebrnu. Patike odišu minimalističkim pristupom, a na patikama se nalazi i prepoznatljiv detalj u vidu srebrnog Swoosha. Na zadnjem delu nalazi se ispis Jacquemus.

@carterwangchina

Started from the bottom – now we here

Simon Jacquemus je odvajkada bio zagovornik sportsweara iako njegov istoimeni brend ne govori u korist izrečene teze. Projekat sa kompanijom Nike započeo je još 2020. kada su se desili prvi pregovori i odlascu u kultni kamp gde su kasnije dizajnirani neki od najboljih mix&match komada na tržištu. Možemo slobodno da kažemo da je sve kulminiralo u trenutku kada je za lice Jacquemus kampanje postavljen niko drugi do britanski reper Central Cee koji je pored fluffy kompleta nosio roze Nike Air Humara patike u stilu prepoznatljive pink all the way ideologije Killa Cama.

Foto: Instagram (@jacquemus, @carterwangchina)

Učitati još
Zatvori