Pet Liger: Digitalni umetnik i dizjaner čije NFT cipele ruše konvencionalne stilske forme
Pet Liger: Digitalni umetnik i dizjaner čije NFT cipele ruše konvencionalne stilske forme

Pet Liger: Digitalni umetnik i dizjaner čije NFT cipele ruše konvencionalne stilske forme

Kako smo već poprilično zašli u domen digitalne mode, pravo je vreme da kročite u Metaverse sa nama ukoliko to do sada već niste uradili. Digitalni umetnik i dizajner Pet Liger, pronašao je svoje mesto u svetu mode upravo u Metaverse svetu. Inspirisan mangom, video igricama i stripovima s kraja 20. veka, Pet Liger dizajnira futurističke modele cipela u vidu NFT-eva koji postoje samo u digitilnoj sferi. Modna digitalna sfera je sada već bogatija za preko 1500 dizajna ovog umetnika koji nastoje da preispitaju dosadašnji odnos mode, umetnosti i tehnologije.

Futurizam i renesansa

Sada kada nam je digitalni prostor otvorio vrata beskrajnim mogućnostima kreiranja, ovaj vid mode teži nezaustavljivom razviću i širenju. S obzirom da Pet Liger kreacije ne postoje nigde osim u Metaversu, dizajner iza brenda, Constantinos Panayiotou, ima potpunu slobodu u kreiranju umetničkih dela koja krše konvencionalne stilske forme i redefiniše sam pojam inovacije. Funkcionalnost i udobnost u ovom svetu nemaju nikakv značaj. Stoga, fokus je u potpunosti na pretvaranje i onih najprovokatnijih ideja u stvarnost (digitalnu stvanost, razume se).

Da li ćemo u budućnosti ostaviti svoje Air Maxice po strani i prebaciti se potpuno na digitalnu obuću? Najverovatnije, ne. Međutim, to ne znači da ne možemo da cenimo ove komade za ono što oni jesu – umetnička dela novog doba.

Pet Liger je takođe deo prestižnog Vault Art Space projekta iza kojeg stoje Gucci i SuperRare sa ciljem izlaganja najinovativnijih digitalnih umetnika današnjice. Dizajner je u sklopu virtuelnog izložbenog prostora predstavio kolekciju svog poimanja klasičnih Gucci mokasina, naravno, u poptuno naučno-fantastičnom duhu.

Pogledajte ostale neverovatne kreacije ovog umetnika na njegovom zvaničnom sajtu kao i Instagram profilu.

@petliger - Mercury Loafers
Mercury Loafers
@petliger - Ribbon Loafers
Ribbon Loafers
@petliger - Bubblegum Loafers
Bubblegum Loafers

Foto. Instagram, Pet Liger

Učitati još
Zatvori