Cop or Drop: New Balance patike formalnog izgleda
Cop or Drop: New Balance patike formalnog izgleda

Cop or Drop: New Balance patike
formalnog izgleda

Kako je sneaker kultura podnela vest o uspostavljaju novih stilskih ideologija koje se oslanjaju na formalni izgled i oštre linije, pitate se? Veoma jednostavno, odlučila je da nakratko promeni (vizuelni) identet i zađe u dosad neistražene vode koje negoduju nonšalantnost i neobavezni ulični stil. Naime, New Balance je lansirao čak dva modela (ne)konformističkog izgleda koji u jednu ruku zalazi u kategoriju vladajućeg trenda formal weara, a sa druge strane dizajnerska fuzija ovih silueta predstavlja svojevrsnu revoluciju koje bismo neretko detektovali među niche etiketama čija nečela poštuju pobornici avangardne mode.

@99ginger

I upravo to je ultimativni recept sportswear brendova – udrživanje sa modnim supkulturama koje neretko definišemo kao antipod dosadašnjem poimanju estetike lepog. Ideološki hibridni stil, spoj nespojivog i radikalno odsustvo skladnosti formirali su pravac sneaker kulture koji uključuje upravo dva New Balance modela koja su izazvala gromoglasni buzz na sceni.

Cop or Drop: New Balance goes formal

99GINGER x New Balance 1906R

Prisetimo se termina sportka elegancija ili takozvanih patika-cipela, jer upravo to je idealna difinicija reinterpretirane 1906R sliuete za koju je odgovoran ni manje ni niše nego pariski kolektiv 99GINGER. Imitacija krokodilske kože i crni lakovani elementi čine ove patike jednim od najpoželjnijih New Balance modela na sceni koja vrednuje isključivo promišljene dizajne i još lukavije kolaboracije, a to je upravo ono što im obezbeđuje status u visokom društvu dominntnih modnih ideologija.

new balance
@99ginger

Junya Watanabe x New Balance M1906 loafers

Ne tako davno postavili smo hipotezu o beskompromisnom uticaju japanske kulture na savremnu filozofiju dizajniranja pretežno usmerene na menswear, te smo logičnim sledom događaja istakli i najažnija imena azijske tekstilne industrija. Među njima se našao i brend Junya Watanabe koji je na nedavnoj reviji u Parizu predstavio New Balance loafersice. Dobro ste čuli, dve naizgled kontradiktorne dizajnerske vizije kreirale su redizajniranu siluetu M1906 modela koje neodoljivo podsećaju upravo na mokasine.

new balance
@hidden,ny
new balance
@gorpcoretex

Foto: Instagram (@hidden.ny, @gorpcoretex, @99ginger), Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori