Trend alert: Prsluk
Trend alert: Prsluk

Trend alert: Prsluk

Pisali smo vam o puzzle pieces koje trenutno možete naći u Zarinoj ponudi, međutim nismo naglasili jednu stvar: kako nositi te komade, konkretno – prsluk. I dok se možda čini intuitivnim da ćete ga nositi preko košulje, a ispod sakoa, ili u određenoj varijaciji na tu šemu, dozvolite da vam ponudimo jednu drugačiju opciju. Možda… samo prsluk.

@xxcaillouxx

Otkud nama prsluk?

Kao još jedna reminiscencija trenda iz 90-ih, prsluci su se nedavno vratili među police naših garderobera. I dok bi se našao neki argument da je ovo tradicionalno deo muškog odela, trebalo bi da smo se do sada već dogovorili da je podela na muškeženske komade nepotrebna, čak štetna. Ipak, istina jeste da je tokom 80-ih i 90-ih prisvajanje pojedinih odevnih delova iz tipično muške odore bio način da žene za sebe kreiraju novu reputaciju. Posebno u koorporacijskom svetu, počele su da nose odela kao znak njihovog sve većeg uticaja na važnim pozicijama u tom univerzumu. Ukratko, iako može delovati trivijalno, oblačenjem odela muškog kroja načinjen je – možda tek estetski, da ne kažemo prividan – korak ka ravnopravnosti. Tako su na ženske ofingere dospeli sakoi. A sa njima i prsluci.

@equilibre666

Ovog puta, u tokove streetstyle-a vratili su ih modeli, kao što su Kendall Jenner Barbara Palvin, svojim off-duty autfitima.

Dokaz da ovaj trend neće skoro ispratiti našli smo kod Stelle McCartney, u jednoj od poslednjih kolekcija – dakle, za sezonu koja nam predstoji.

Šta da radimo sa njime?

S obzirom da vam neće trebati dodatni slojevi, onda je stilizovanje ovog komada sasvim jednostavno. Možete ga upariti bilo sa pantalonama iz kompleta, ili pak nezavisno. Suknja ili farmerice takođe su dobra opcija. Verovatno ćete ih naći i oversized i crop-ovane, pa u zavisnosti od konačnog dojma koji želite postići, možete odabrati i siluetu. Za izraženiji efekat à la 2000-e bolje će poslužiti kratki prsluk. Ako je cilj da izgledate više nalik na 80-e, onda je širi i duži kroj svakako pogodniji.

@vanellimelli
@camillecharriere
@pernilleteisbaek
@matildadjerf
@josefinehj
Učitati još
Zatvori