22 modela belih patika koje će obeležiti 2024. godinu
22 modela belih patika koje će obeležiti 2024. godinu

22 modela belih patika koje će
obeležiti 2024. godinu

Nova modna sezona nam je pred vratima, nećemo se ni okrenuti, a već ćemo biti u 2024. Trendovi koji nas očekuju za celu godinu tek se najavljuju. Uvek volimo da znamo šta nam se novo sprema, no postoje komadi za koje znamo da će uvek biti u modi.

Posebno bismo izdvojili patike kao vrstu obuće koja je poslednjih nekoliko godina zamenila glamurozne komade i postala must have odabir za sve autfite.

Bele patike kao završni touch dobre kombinacije

Patike imaju dugu istoriju i dugo vremena su imale isključivo rekreativne i funkcionalne konotacije. Odnosno, smatrali smo ih obućom koju koristimo za trening ili rekreaciju. No, kako je moda fluidna i brzo se menja, a quiet luxury talas je osvojio modni svet, patike su postale fashion komad bez kojih ne možemo zamisliti dan. Danas se mogu nositi i kombinovati gotovo uz sve, a modne kuće se takmiče tko će izbaciti popularniji komad.

Za neke modele čak postoje liste čekanja i teško je doći do broja. Osim toga, brojni dizajneri iz couture sveta su ostvarili saradnje sa sportskim kućama iz kojih su proizašli neki od najpopularnijih modela.

Koje modele ćete odabrati i nositi, ostaje na vama. Možete se odlučiti za dizajnerski komad ili pak dupe verziju iz high street brendova. adidas, Nike, New Balance, Veja samo su neki od brendova koji trenutno imaju najpopularnije modele.

Patike možete kombinovati uz dnevne autfite i nositi ih čitave godine. Kada govorimo o modelima, prisutni su elegantni modeli ili pak one s platformom. Nekonvencionalne modele izbacila je modna kuća Balenciaga i mogu se kombinovati kako uz elegantne, tako i sportske kombinacije.

Učitati još
Zatvori