Barrel jeans – kako ih uklapamo u look i gde ih možemo naći u high-street radnjama?
Barrel jeans – kako ih uklapamo u look i gde ih možemo naći u high-street radnjama?

Barrel jeans – kako ih uklapamo u look i gde ih možemo naći u high-street radnjama?

Barrel jeans, takođe poznate kao balon farmerke popele su se na sam vrh lestvice viralne odeće. U poslednje vreme posvetili smo se traženju idealnog kroja farmerki – od wide-legs jeans-a, preko ravnog kroja do mom jeans-a. Istražili smo najpopularnije modele koje ćemo nositi ovog proleća. Barrel jeans jednostavno ne mogu da se uvrste u klasične krojeve, već se susrećemo sa sasvim drugačijim dizajnom. Ove farmerke ne predstavljaju klasične baggy pantalone, već podsećaju na spoj uskih i širokih farmerki.  Okupirale su Instagram i TikTok, a mi istražujemo da li ovakva senzacija postoji i u domaćim radnjama i kako je možemo uklopiti uz druge komade odeće?

/ brief history of barrel jeans /


Barrel farmerke imaju i ličnu istoriju. Naime, istorija barrel farmerki počinje od sredine 20. veka kada je kultura teksasa tek bila u usponu. Ove farmerke su kao svoju prvobitnu funkciju imale praktičnost – bile su radne pantalone, često nošene od žena. Kasnije su (kako to možemo primetiti) evoluirale u fashion statement i postale prepoznatljive po kroju u obliku bačve. Tokom godina, ove farmerke su postale kultni komad koji je odredio istoriju teksasa. Od svojih skromnih početaka, farmerke su došle do široke popularnosti i već neko vreme osvajaju internet platforme. Modni entuzijasti su oberučke prigrlili ovaj trend i jedinstveni stil barrel farmerki čineći ih uklopljenim i u casual i u formal okruženju. Kako su poslednje godine zapravo bile posvećene spajanju lepog korisnog, možemo se zahvaliti trendsetterima na implementaciji udobne garderobe u naše dnevne i noćne outfit-e (i za sad ćemo low-rise jeans ostaviti u prošlosti).

 

/ Gde pronaći barrel jeans? /


Kada smo rekli da su barrel farmerke spoj uskih i baggy pantalona, mislili smo na neravnomernu distribuciju jednog stila od struka do stopala. Oko struka i kukova ove farmerke su uže, dok su oko kolena i butina veoma široke, čineći da nam silueta izgleda kao bure ili bačva. To bi možda uplašilo mnoge, međutim, fashion enthusiasts su se odliučili da nam baš ovakav kroj treba. U daljem tekstu ćemo se posvetiti pronalaženju ovog tipa farmerki u domaćim radnjama i komada odeće uz koje će ove bačvaste farmerke izgledati atraktivno i unikatno.

/ Kako stilizovati barrel jeans?/


Beskonačne mogućnosti i neprekidna dvoumljenja – da li se odlučiti za street style ili full glam, za otvoren dekolte ili top rolke? Mi smo se odlučili za oba. Nudimo vam nekoliko predloga fashion komada koji će idealno pristajati uz ovaj baggy look.

Prada cipele od satena

Prada cipele od satena su nezaobilazan izbor ukoliko svoj outfit želite da podignete na viši nivo. Iako su od materijala koji se često povezuje sa elegantnim stilom, ove cipele svoju funkciju obavljaju i van formalnih događaja, pa su kao takve idealne za everyday outfit.

Top rolke bez rukava

Barrel farmerke uglavnom i viđamo u ovoj kombinaciji. O rolkama bez rukava smo već govorili, a sada je vreme da ih iskombinujemo. Izgleda kao da su savršen par – rolka daje outfit-u classy izgled, dok farmerke zadržavaju svoj urbani vibe. 

Miu Miu Wander bag

Retro vibe dobijamo i od samih barrel farmerki, a ukoliko odlučite da to nije dovoljno, nova Miu Miu Wander bag je idealan izbor za one koji vole colorful estetiku. Proleće je ultimativni modni vodič – a Miu Miu Wander bag + barrel farmerke idealan spoj za look koji osvaja sve poglede.

Učitati još
Zatvori