7 savršenih: Kačketi inspired by Rihanna
7 savršenih: Kačketi inspired by Rihanna

7 savršenih: Kačketi inspired by Rihanna

Niko, ali niko ne nosi kačkete tako dobro kao Rihannait’s a fact. Od početka njene muzičke karijere pa sve do danas uvek se poigravala sa trendovima i izražavala svoj personality kroz modu, a u poslednje vreme njene nightlife paparazzo fotke okupirale su internet.

Uvek je bila poznata po specifičnom miksovanju stilova i ignorisanju striktno dnevnih i noćnih kombinacija, a sa godinama je razvila toliko specifičan stil oblačenja da kada vidimo neki komad možemo sa lakoćom da kažemo – RiRi would wear this.

Ona  voli da nosi stvari isključivo na svoj način a to znači – kačket na štikle za noćni izlazak. Inspirisani njenim skorašnjim lookovima u rubriku 7 savršenih donosimo upravo kačkete.

Kačketi

Kačketi na Rihanna način

Pevačica i make up mogul obožava da nosi kačkete, a neretko ih bira i za večernje izlaske.

Banalizacija ovog aksesoara je da se decenijama vezuje za isključivo sportski način oblačenja, dok ga trendseteri i uživaoci mode sa lakoćom implementiraju u sve stilske pravce. Kačketi ubrzo postaju omiljeni mix & match aksesoar, a kombinujemo ga uz sakoe, dugačke kapute, odela, haljine i štikle.

Na sličan način ih nosi i kombinuje i Jennifer Lopez, koja sjajno balansira između hip hop inspired estetike i haute couture komada. Upravo su ovo čari dobrog stilizovanja, gde na vrlo specifičan način kombinovanja garderobe izkazujemo svoj personality.

Kačketi
rihanna / profimedia

Kačketi – HOW TO

Iako u narodu važi sumanuto pravilo da žene nose kačkete kada im je prljava kosa (o da, to su glavne pretpostavke muškaraca), ovaj aksesoar neretko je začin koji može da upotpuni skoro svaki autfit. Ukoliko na izlasku iz kuće pomislite da izgledate previše basic ili clean, kačket na glavi razbiće monotoniju naizgled safe stajlinga i dati vam izvesnu dozu coolnessa.

Zaključak ovog teksta nalaže da je kačket uvek dobra ideja – čak i onda kada ste sveže isfenirani (shocker).

Kačketi
Zara
Kačketi
Pull & Bear
Misbhv
Off-white
New era
Nee era
Kačketi
Balenciaga

Foto: Profimedia, Zara, Pull&Bear, Farfetch, My Theresa, Decathlon, Instagram / @alexanderwangny

Učitati još
Zatvori