7 savršenih: Čizme od prevrnute kože
7 savršenih: Čizme od prevrnute kože

7 savršenih: Čizme od prevrnute kože

Uprkos trendovima koji ciklično odlaze i dolaze svi smo, u nekom trenutku, kupili čizme od prevrnute kože. Plitke, duboke, ravne, na štiklu ili kaubojke – bež suede čizme iznosali smo dok nisu sasvim pocrnele (iako smo kupili sprej za održavanje i čišćenje ali ga nikad nismo upotrebili).

Ovaj komad provlači se već neko vreme kroz modna dešavanja – prvo kao sastavni deo Hermes kolekcije a zatim i na nogama Kylie Jenner (koja je bila front row zvanica nedavno održane Margiela revije).

Čizme od prevrnute kože
@xeniaadonts

Čizme od prevrnute kože kao vesnik proleća

Ovaj komad obuće u svetlim nijansama ne možemo nositi kada je vreme loše, te čekamo prve znake proleća kako bismo ih vratili u upotrebu pa shodno tome možemo reći da su one – prvi (modni) vesnik proleća.

Dolaze u raznim verzijama, pa u skladu sa ličnim preferencijama biramo da li ćemo se odlučiti za ravan model ili onaj na štiklu, kao i da li ćemo nositi plitke ili duboke čizme od prevrnute kože. Svojevremeno je Isabel Marant suvereno vladala ponudom suede čizama, te je njene modele nosio ceo modno osvešćen svet (kad smo kod nje – da li ste znali da se njene patike na platformu vraćaju u modu?).

Ove sezone možemo birati popularne suede ankle boots, ali su u fokusu i duboki modeli preko kolene. Mogu biti ravne ili na manju štiklu i – nikako ne smeju ići preusko uz nogu.

Čizme od prevrnute kože
@kyliejenner

7 savršenih – Čizme od prevrnute kože

Ukoliko rešite da se ove godine ponovite ovakvim modelom čizama imajte jedno na umu – održavanje je ključna stvar. Prvenstveno se raspitajte na mestu gde ih kupujete da li postoje neka sredstva za čišćenje i održavanje, ali vam isto tako i lokalno obućar možda može dati (čak i bolji) savet. Kako bi vam što duže služile izbegavajte da ih nosite po kiši i vlažnom vremenu, i nikako ih nemojte čistiti mokrom krpom i vlažnim maramicama.

Giuseppe Zanotti
Čizme od prevrnute kože
Zara
Čizme od prevrnute kože
Paris texas
Isabel Marant
Čizme od prevrnute kože
Khaite
Čizme od prevrnute kože
Isabel Marant
Isabel Marant

Foto: Zara, Farfetch,  Instagram / @kyliejenner / @xeniaadonts / @monologuebelgrade

Učitati još
Zatvori