Trend alert: Podvrnute trenerke kao još jedan stilski izraz dvehiljaditih koji se vraća na scenu
Trend alert: Podvrnute trenerke kao još jedan stilski izraz dvehiljaditih koji se vraća na scenu

Trend alert: Podvrnute trenerke kao još jedan stilski izraz dvehiljaditih koji se vraća na scenu

Don’t get it twisted.

Formalne modne ideologije smo uveliko grandiozno postavili na presto najopularnijeg trenda na sceni, međutim negodovanje takozvane y2k estetike nikako nije nužnost. Čak bismo mogli da postavimo tezu o dva pravca koja su delovala istovremeno, a oslanjala su se na suprotstavljene filozofije dizajniranja – jedna se poistovećivala sa mladalačkim duhom Paris Hiltom dok se druga neminovno povezivala sa glamurom supermodela i seksi minimalizmom Toma Forda. Upravo ova dva smera kretanja modne industrije u periodu dvehiljaditih formiraju načela savremenog poimanja trendova, i bespogovorno tvrdimo da još jednom koegzistiraju na sceni kreirajući idealni balans između oštrog izgleda i poletnosti krathih suknji, pantalona sa niskim strukom i topova koji jedva prekrjvaju osnovne elemente.

podvrnute trenerke

A, šta smo detektovali sada?

Naime, nakon niza komada čiji povratak jesmo (i nismo) očekivali došao je trenutak da započnemo diskusiju o sportswearu koji ističe y2k estetika. Reč je o podvrnutim trenerkama koje smo prvobitno uočili, očekivano, na mlađoj sestri Hadid. Uveliko je poznata misao da je Bella najuticajnija ličnost modne industrije kada je reč i Gen Z entuzijastima, a njen sportski autfit još jednom je postao tema razgovora. Ni Chantel Jeffries ne izostavljamo iz jednačine s obzirom na to da je DJ-ica viđena kako nosi upravo podvrnutu trenerku.

podvrnute trenerke

Šta su uopšte podvrnute trenerke?

Jednostavno, podvrnute trenerke su oni modeli koji imaju podvrnut gornji deo oko struka. Ono što je takođe važno jeste da nogavice ne budu uske već ravnog ili wide leg kroja, a kombinovanje ovog komada ne spada u kategroiju zahtevnog stulizovanja. Poput klasičnih trenerki, go to look je neretko onaj koji uključuje koordinirajući gornji deo. Takođe, podvrnute trenerke možete da pronađete u različitm visinama struka – odnosno popularni su kako low rise modeli, tako i oni visokog struka.

Journal finds: Podvrnute trenerke

Foto: Instagram (@sofiamcoelho, @izzipoopi), Profimedia, Bershka

Učitati još
Zatvori