Srpska manekenka Jovana Krneta zvezda je nove Issey Miyake kampanje
Srpska manekenka Jovana Krneta zvezda je nove Issey Miyake kampanje

Srpska manekenka Jovana Krneta zvezda je
nove Issey Miyake kampanje

Top modeli sa ovog podneblja neretko su se pojavljivali u svetskim kampanjama, a Jovani Krneti ovo svakako nije prva. Manekenka je juče sa svojim pratiocima podelila vest da je zvezda kampanje Issey Miyake za SS ’23, i time započela (sigurno uspešnu) novu radnu godinu.

Jovana već u svom porfoliju ima kampanje za italijanske modne kuće Valentino i Gucci, a nedavno je krasila naslovnice izdanja Vogue Korea, kao i Harper’s Bazaar Japan. Podjednako je uspešna u svim sferama modelinga, a pored kampanja i naslovnih strana protekle godine radila je i neke od revija koje imaju vrlo zahtevan casting.

Armani, Gucci i Alexander McQueen su samo neka imena čijim pistama je hodala u 2022. godini, što je lansira na listu najuspešnijih modela sa ovih prostora.

Pored modelinga, Jovana se bavi i slikarstvom a nedavno je održala svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Medju oblacima“. Zbog modelinga je često odvojena od porodice i prijatelja, a putovanja i nedostanjanje bliskih ljudi utiču na njenu kreativnost i izražavanje kroz slikarstvo.

Ova svestrana devojka jednako je uspešna kako na istočnoj, tako i na zapadnoj strani hemisfere što znači da nije zanimljiva samo jednoj vrsti tržišta već nosi status svetskog supermodela. Njena matična lokalna agencija je J’s Management, u kojoj je započela svoju, sada već veoma uspešnu karijeru.

Foto: Issey Miyake; Instagram

Učitati još
Zatvori