Igramo lokalno: Novi domaći brend vredan pažnje – Ljusha
Igramo lokalno: Novi domaći brend vredan pažnje – Ljusha

Igramo lokalno: Novi domaći brend
vredan pažnje – Ljusha

Journal tim oduvek igra lokalno. Nakon Yume Design ručno izraženih tepiha koje smo dodali na shopping listu, u rubriku Igramo lokalno dodajemo novi domaći brend Ljusha profilisan za izradu heklanih kapica i torbica. Kada smo nedavno pronašli mesto za omiljenu kafu i heklanje (da takav kafić postoji – i želimo da ga posetimo), zaključili smo da nam upravo to nedostaje – heklani statement komadi. Uz sintagmu Pazi šta želiš, možda se i ostvari lokalno modno nebo dobilo je još jednu domaću etiketu, a mi povod da shoppingujemo podržimo domaće.

Kreativnu ideju i koncept novog domaćeg brenda, Ljusha heklanih kapica i torbi, potpisuje Ljubica Stojanović. Inspirisan modom s početka 20. veka kada su žene same pravile odeću i aksesoare, donosi vraća romantizovanu i kolorizovanu stranu domaće mode.

Ljusha
Ljusha
Ljusha

Statement piece

Brend Ljusha nastao je početkom leta, a sama ideja se razvijala već nekoliko godina. Načinu izrade i dizajnu se pristupa tradicionalno, ali su svi modeli prilagođeni modernom vremenu. Pa tako svaki komad može biti nosiv u različitim prilikama. Inspirisan periodom kada su žene bile ženstvene, poetične i maštovite. Baš tako bismo i opisali Ljushu u tri reči. Brend je na modnu scenu istupio sa aksesoarima u vidu heklanih kapica i torbica. Svaki komad zamišljen je kao statement piece kojim se daje na autentičnosti odevnog izražavanja. Ručna izrada, slow fashion over fast fashion, tradicionalno u novom ruhu – najbolje opisuju ovaj brend.

Ljusha
Ljusha
Ljusha
Ljusha

Handmade

Ljusha beaded crochet caps heklane kapice su ručno izrađene od 100% pamučnog konca. Dolaze u više boja i različitog dizajna. Neke od njih su jednostavnog minimalističkog dizajna, dok su na nekima našivene sitne staklene perlice. Njihovu color paletu bismo definisali kao color blocking, a saznali smo i da postojećim bojama uskoro stiže pojačanje u vidu heklanih kapica od zlatnog i srebrnog konca. Svaka kapica je unikat i ne postoje dve iste.

Pored kapica Ljusha broji tri različita modela torbica koje su heklane od pamučnog i viskoznog konca. Rađene su sa više niti različitih boja. Posebno bismo naglasili da obratite pažnju na Ljusha mini bag torbicu koja je posebno izrađena za večernje izlaske. Osim toga, u izradi su i heklane rukavice, različitih boja i dizajna, što će biti savršen dodatak i ostatku Ljusha arsenala.

Ljusha
Ljusha
Ljusha
Ljusha
Ljusha

Nema sumnje da je reč o brendu koji će zasigurno u kratkom vremenskom roku se etablirati kao brend vredan pažnje, a mi im predviđamo i izlazak na strano tržište. Do tada, na jesen se očekuje muška i ženska odevnu kolekcija. U planu je izradu unikatnih vunenih prsluka, džempera, ali i dodatnih komada garderobe. Dok iščekamo hladnije dane i novu Ljusha kolekciju, predlažemo da dobro istražite ovu. Što se nas tiče, brend je Journal approved.

Ljusha
Ljusha
Ljusha
Ljusha
Ljusha

Foto: Luka Bošković @lukaboshkovic
Modeli: Dora Spasić @doraspasiic i Milica Mladenović @milicamladenovic, agencija J’s management
Art direkcija & stajling: Ljubica Stojanović @ljusha.official

Učitati još
Zatvori