Mesto za omiljenu kafu i heklanje? Takav kafić postoji – i želimo da ga posetimo
Mesto za omiljenu kafu i heklanje? Takav kafić postoji – i želimo da ga posetimo

Mesto za omiljenu kafu i heklanje? Takav kafić postoji – i želimo da ga posetimo

Koncept kafića koji je ujedno i knjižara nam je odavno poznat, a neretko su upravo ova mesta jedna od onih koja najviše volimo da posećujemo – posebno ako izvodimo sebe na solo date. Isto tako, sve je više concept lokala koji nude svojevrsno imerzivno iskustvo za pobornike istog estetskog stila. U njima možete kupiti sve od komada za dom, dizajnerskih kreacija, do coffee table knjiga – i onda sesti na šoljicu kafe. Međutim, kafeterija u kojoj, uz omiljenu kafu možemo pronaći i kompletan pribor za heklanje nije nešto što smo do sada sretali. Ali takav lokal zaista postoji i nalazi se u Seulu.

Banul Story predstavlja magični Oz za sve koji gaje ljubav prema heklanju i all things crochet. Od stotina različitih prediva u širokoj paleti boja, do dodataka i ukrasa kojima možete ulepšati vaše rukotvorine, ovde ćete naći sve na jednom mestu. Međutim, ono što se nama posebno dopalo nije toliko činjenica da jedan kafić služi kao prodajno mesto za jednu tako niche aktivnost kakva je heklanje.

U društvu je zabavnije

Način na koji je Banul Story koncipiran, odnosno unutrašnje uređenje prostora, idealno je da ovo mesto posetite sa grupom prijatelja i zajedno kreirate unikatne komade. Osim toga, prednost ovako osmišljenog koncepta jeste ta što, čak i da u vašem krugu nema onih koji gaje entuzijazam prema ovom hobiju, u ovakvom kafiću možete upoznati nove ljude koji dele vašu ljubav prema heklanju i DIY projektima.

Pomalo neočekivano, heklanje (kao i štrikanje) poslednjih meseci doživljavaju neobjašnjiv procvat među mladima – i to se najbolje vidi na društvenoj mreži TikTok, gde veliki broj kreativaca bira ovaj vid hobija. Zato nas ne bi iznenadilo ukoliko bismo ubrzo naišli na prostor sličan Banul Story-ju i kod nas.

Foto: Instagram @banulstory_official

Učitati još
Zatvori