Digitalni umetnik i dizajner koji kreira neverovatne komade cipela u vidu NFT-eva
Digitalni umetnik i dizajner koji kreira neverovatne komade cipela u vidu NFT-eva

Digitalni umetnik i dizajner koji kreira neverovatne komade cipela u vidu NFT-eva

Već smo poprilično zašli u domen digitalne mode, ali ukoliko niste upoznati sa ovom temom, pravo je vreme da se informišete i kročite u Metaverse sa nama. Digitalni umetnik i dizajner Pet Liger, pronašao je svoje mesto u svetu mode upravo u Metaverse svetu. Inspirisan mangom, video igricama i stripovima s kraja 20. veka Pet Liger dizjanira futurističke modele u vidu NFT-eva koji postoje samo u digitilnoj sferi. Njegov sada opsežan katalog koji sadrži preko 1500 dizajna privukao je neka od najvećih imena i brendova u modnoj industriji.

Futurizam i renesansa

Sada kada nam je digitalni prostor otvorio vrata beskrajnim mogućnostima kreiranja, ovaj vid mode nezaustavljivo će se razvijati i širiti. S obzirom da kreacije ne postoje nigde sem u Metaversu, dizajner Pet Liger ima potpunu slobodu u kreiranju njegovih umetničkih dela. Funkcionalnost i udobnost u ovom svetu nemaju nikakv značaj, pa je fokus u potpunosti na pretvaranje najluđih ideja u stvarnost (digitalnu stvanost, razume se).

Da li ćemo u budućnosti ostaviti svoje Air Maxice po strani i prebaciti se potpuno na digitalnu obuću? Najverovatnije, ne! Ali, ali, ali, to ne znači da ne možemo da cenimo ove komade za ono što oni jesu – umetnička dela novog doba.

 

Najskorije je dizajner izbacio svoje digitalne verzije klasičnih Gucci mokasina, razume se, u poptuno naučno fantastičnom duhu. Oni su izloženi na platformi the Vault Art Space koju predstavljaju Gucci i SuperRare gde izlažu najinovativnije digitalne umetnike današnjice.

Pogledajte ostale neverovatne kreacije ovog umetnika na njegovom zvaničnom sajtu kao i instagram profilu.

@petliger - Mercury Loafers
Mercury Loafers
@petliger - Ribbon Loafers
Ribbon Loafers
@petliger - Bubblegum Loafers
Bubblegum Loafers

Foto: Instagram, Pet Liger

Zatvori