From Saint-Tropez to East Hamptons: Pet CHANEL sezonskih butika koje želimo da posetimo
From Saint-Tropez to East Hamptons: Pet CHANEL sezonskih butika koje želimo da posetimo

From Saint-Tropez to East Hamptons: Pet CHANEL sezonskih butika koje želimo da posetimo

Ovog leta, francuska modna kuća CHANEL poziva nas da istražimo koncept mediteranske lakoće življenja. Ona je oličena kroz različite kolekcije, te odevne komade i aksesoare koji su predstavljeni u čak pet butika koji su otvoreni ovog leta. Stoga CHANEL sezonski butici predstavljaju must-visit mesta koje želimo da posetimo ove sezone, a koji se nalaze u sklopu popularnih letovališta. Od Saint-Tropez pa sve do njujorškog naselja East Hamptons – zavirili smo u enterijer svakog od njih.

S A I N T _ T R O P E Z .

CHANEL Saint-Tropez butik otvara se svake letnje sezone. Smešten u srcu vile La Mistralée, butik je otvoren 5. juna i poziva vas da ga istražite, te da se istovremeno opustite pod suncem Azurne obale. 

Vila La Mistralée rekonstruisana je kako bi podsećala na vilu koja se nalazi u francuskom mestu Roquebrune-Cap-Martin, a koju je dizajnirala Gabrielle Chanel. Stoga vila oslikava bogatu istoriju ove modne kuće, a u svakom detalju ogleda se uticaj francuske kreatorke koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji mode. 

chanel saint tropez (2)
chanel saint tropez (2)

Ulazni hol posvećen je šalovima, nakitu i naočarima. U prizemlju se nalazi i veliki broj skupocenih satova, te različite kolekcije nakita kao što su COCO CRUSH, Camélia i N°5. Ambijent CHANEL Saint-Tropez butika odiše prefinjenošću i elegancijom, a ove karakteristike vidljive su i u svakom komadu nameštaja.

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (6)

Do sprata koji je posvećen Ready-to-Wear kolekciji dolazi se kamenim stepeništem ili staklenim liftom. U CHANEL Saint-Tropez butiku su predstavljene Spring/Summer 2024 Ready-to-Wear, te Métiers d’art 2023/24 kolekcija. U sklopu ovog dela nalaze se kabine za isprobavanje odeće, a sprat može da bude privatizovan kako bi se steklo jedinstveno iskustvo. 

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (9)

Umetnička dela koja su vidljiva kroz čitavu La Mistralée vilu podsećaju na neraskidivu vezu koja postoji između ove modne kuće i umetnosti. Između ostalog, prostor upotpunjuju i skulpture lavova koji simbolišu horoskopski znak Gabrielle Chanel. Takođe, ovde se nalaze i keramički predmeti koje je oslikao Pablo Picasso – prijatelj ove modne kuće. 

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (6)

C A P R I .

CHANEL je 25. marta ponovo otvorio butik na italijanskom ostrvu Kapri. Za ovu priliku, on je potpuno renoviran, a u prostoru je izložena Spring-Summer 2024 kolekcija, te jedan deo Coco Beach de CHANEL kolekcije i Métiers d’art 2023/24 kolekcije. Takođe, u butiku će biti izložena i Fall-Winter 2024/25 Ready-to-Wear kolekcija. Kada je reč o beauty kolekciji, u prostoru se nalazi i linija parfema Les Eaux de CHANEL koja posetioce vodi na čulno putovanje.

Chanel Capri (3)
Chanel Capri (3)

Kao i butik u Saint-Tropezu, CHANEL Capri oživljava duh Mediterana. On je, između ostalog, oličen kroz jedinstvenu terasu gde mirisi jasmina i stabala limuna ispunjavaju vazduh, te podstiču posetioce da se na ovom prostoru duže zadrže. Sa druge strane, kada zakoračite u unutrašnjost, susrećete se sa svetlim prostorom koji vas vodi u svet CHANEL aksesoara.

Chanel Capri (7)
Chanel Capri (1)

Unutar butika mogu se pronaći različiti odevni predmeti, cipele, naočare i torbice. Nudeći udobnost, u butiku se nalazi prostorija za isprobavanje različitih odevnih kombinacija, ali istovremeno i za odmaranje ili kratak predah. Sofisticirana dekoracija odražava istoriju, ali i modernost brenda CHANEL. Stoga je ovaj prostor mnogo više od običnog butika. Odnosno, on pruža nezaboravno iskustvo svima koji kroče kroz njegova vrata.

Chanel Capri (5)
Chanel Capri (5)

B O D R U M .

CHANEL je 1. maja otvorio butik u luksuznom odmaralištu u Turskoj – u Mandarin Oriental hotelu u Bodrumu. Proširen i u potpunosti renoviran, ovaj modernistički letnji paviljon idealno se uklopio u okruženje. Iz njega se pruža pogled na Egejsko more i zelene bašte. Kroz butik je moguće doći do specijalne terase koja je opremljena foteljama kako bi gosti mogli da se opuste. Ipak, morski povetarac uvek će ih vratiti u unutrašnjost butika.

bodrum chanel (2)

U enterijeru se izdvaja prepoznatljiva CHANEL paleta boja. Bela, bež i kontrastna crna služe kao neutralna pozadina za kreacije ove modne kuće. U butiku su izložene Spring-Summer 2024 Ready-to-Wear kolekcija, te CHANEL COCO BEACH 2024 kolekcija. U njemu će biti izložene još dve kolekcije – Métiers d’art 2023/24 kolekcija, kao i Fall-Winter 2024/25 pre-kolekcija. Butik će biti otvoren sve do oktobra.

bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)

Već na osnovu fotografija može se zaključiti da unutar butika svaki posetilac može da doživi jedinstveno CHANEL iskustvo, i to kroz komade koji su obeležili najnovije kolekcije ove modne kuće. Ipak, naglasak nije samo na odeći, obući i aksesoarima. Unutar butika mogu da se nađu i brojni beauty proizvodi – odnosno šminka, proizvodi za negu lica i parfemi. Dve kabine za isprobavanje odevnih kombinacija upotpunjuju butik koji će i ove sezone biti jedna od najposećenijih lokacija kada je u pitanju tursko letovalište Bodrum.

bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)

M Y K O N O S .

Francuska kuća je prošlog maja otvorila sezonski butik u srcu popularnog šoping lokaliteta na Mikonosu – a isto to učinila je i ove godine u saradnji sa ekskluzivnim prodavcem CHANEL proizvoda u Grčkoj Linea Piu. Samim tim, CHANEL je za predstavljanje kolekcija još jednom odabrao jedinstveni prostor u tradicionalnom stilu kikladske kulture. Upravo on odiše idiličnim mediteranskim duhom koji vezujemo za poznato grčko ostrvo.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

Prostor je upotpunjen nežnom paletom neutralnih tonova, te elementima u beloj i boji ćilibara. Takođe, u butiku se nalazi veliki broj ogledala, a ona unose prirodno svetlo koje stvara neprikosnovenu letnju atmosferu. Pored toga, terase su opremljene tako da gosti na njima mogu da se zadrže i opuste.

Pri ulasku u butik, gosti se susreću sa aksesoarima iz novih kolekcija kao što su torbe i naočare, te parfemima iz kolekcije LES EAUX DE CHANEL koja je inspirisana mestima koja su bila značajna za modnu kreatorku Gabrielle Chanel tokom njenog života.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

Stepenište vodi na sprat gde su izloženi kultni satovi i nakit. Ipak, naglasak je na Spring-Summer 2024 Ready-to-Wear kolekciji i CHANEL COCO BEACH 2024 kolekciji koja sadrži garderobu koja je, kako je naglašno, idealna za suncem okupan ostrvski život.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

H A M P T O N S .

CHANEL je 23. maja otvorio sezonski butik u Njujorku, odnosno u naselju East Hampton. Prostrani butik obuhvata dva sprata, a u njemu je moguće pronaći različite modne dodatke, satove i nakit, te siluete iz Coco Beach 2024 i Métiers d’art 2023/24 kolekcije koju potpisuje Virginie Viard. Butik okružuje bašta koja se tokom toplih dana koristi za različite zabavne sadržaje.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

Ovaj butik crpi inspiraciju iz životnog stila koji je karakterističan za East Hampton. U njemu su dominantne crna, bela i zlatna boja, a elegantan stil je asocijacija na Gabrielle Chanel i njenu modnu viziju. Međutim, pojedini elementi asociraju na legendarnu adresu ove modne kuće – odnosno, 31 rue Cambon u Parizu.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

Baš kao u svakom sezonskom butiku, ovde se takođe mogu naći komadi iz Ready-to-Wear i Métiers d’art 2023/24 kolekcije, te različiti satovi i nakit. Pored toga, na čak dva sprata mogu da se nađu popularni modeli tašni – kako novi, tako i oni stariji. Ovaj butik pruža mogućnost da doživite bezvremensku eleganciju francuske modne kuće. Naposletku, jedno je sigurno – CHANEL tim potrudio se da ovo leto ponovo bude u znaku popularnog brenda.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

Foto: Courtesy of CHANEL, Instagram (@chanelofficial)

Učitati još
Zatvori