Chanel otvorio jedinstven sezonski butik na Mikonosu: Vodimo vas u obilazak
Chanel otvorio jedinstven sezonski butik na Mikonosu: Vodimo vas u obilazak

Chanel otvorio jedinstven sezonski butik na
Mikonosu: Vodimo vas u obilazak

Nije tajna da je Mikonos (gr. Mykonos) jedna od najtraženijih destinacija svakog leta. Zato ne čudi da su iz modne kuće Chanel rešili da „provedu“ predstojeće mesece upravo na ovom veličanstvenom grčkom ostrvu. Francuska kuća ovog maja otvorila je novi sezonski butik u srcu Nammos Village-a, popularnog šoping lokaliteta na Mikonosu.

Idiličan prostor bogat istorijom

Arhitektonski značaj mnogih zdanja na ostvru je nemerljiv, a za novi butik Chanel je odabrao jedinstven prostor u tradicionalnom stilu kikladske kulture. Na dva sprata i 140 kvadratnih metara, ambijent odiše idiličnim mediteranskim duhom koji vezujemo za poznato grčko ostrvo. Prostor je upotpunjen nežnom paletom neutralnih tonova, te elementima u beloj i boji ćilibara. Nijedan butik nije potpun bez ogledala, a ovde ona upotpunjuju enterijer i unose prirodno svetlo koje stvara neprikosnovenu letnju atmosferu.

Savremena moda u tradicionalnom ambijentu

U butiku su izloženi brojni komadi iz najnovije kolekcije, a na samom ulasku postavljen je asortiman torbi i cipela, kao i prefinjenih aksesoara – satova i nakita. Prostor na Mikonosu mesto je gde će svi gosti moći da vide i komade iz CHANEL COCO BEACH kolekcije za 2023. Inspirisani estetikom američkih resortova i sportskih kostima, modeli predstavljaju zavodljivu kombinaciju boja i silueta, a rezultat su komadi savršeni za dane – i noći – kraj mora.

Na drugom spratu postavljen je salon u kojem se nalaze komadi iz ready-to-wear kolekcija. Osim sofisticirane letnje kolekcije za 2023, inspirisane čuvenim crno-belim filmovima, u prostoru su izložene i jedinstvene kapsulne kolekcije, poput Dakar 2022/23 Métiers d’art, kao i kolekcija za predsezonu jesen/zime 2023/24.

Chanel butik na Mikonosu biće otvoren do 30. septembra. Inače, ovo je jedna od ukupno šest sezonskih lokacija na kojima će Chanel ovog leta ugostiti svoje verne klijente. Saint-Tropez tradicionalna je destinacija na kojoj francuska kuća godinama unazad provodi tople letnje dane. Chanel ove godine nije zaobišao ni popularno italijansko ostvro, te je Capri takođe ugostio komade francuske modne kuće.

saint tropez
saint tropez

Niže niz mediternasku obalu, otvoren je butik u španskom gradu Marbella. Osim Mikonosa, kraj Egejskog mora – preznije u Bodrumu, Chanel je takođe ove sezone postavio svoj butik. Van evropskog kontinenta, leto u jedinstvenom Chanel ambijentu moguće je provesti i na omiljenom odmaralištu mnogih Njujorčana – The Hamptons.

capri
marbella
bodrum
the hamptons

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori