Capsule Sanda Simona x Distante kolekcija
Capsule Sanda Simona x Distante kolekcija

Capsule Sanda Simona x Distante kolekcija

Capsule Sanda Simona je tu. Journal ekskluzivno donosi tek najavljenu Sanda Simona x Distante kolekciju. Zamišljena i realizovana je kao capsule za Distante – kultni fashion store simbol Beograda. Već smo videli naznake nove Sanda Simona kolekcije i možemo da zaključimo da je Y2K23 – godina inovativnih spojeva na modnoj sceni. Ovoga puta nismo mogli da sačekamo hypebeast sredu da predstavimo novo iz studija Sanda Simona.

Sanda Simona Distante collab moda Beograd
Journal predviđa da će velika crna haljina biti najveći hit

Sanda Simona x Distante

Već od ove nedelje u Distante dolaze ekskluzivni komadi. Šta to praktično znači? Jednostavno, nova i do sada prva capsule kolekcija domaćeg brenda, dostupna samo u kući poznatoj po velikim modnim imenima.

Sanda Simona uz Fendi, Balenciaga, Alexander McQueen, Mugler, Celine, Rick Owens, Maison Margiela, Viviene Westwood, Jil Sander, Alexandre Vauthier, Jacquemus, Proenza Schouler i mnogi drugi. Toliko smo brzi, na sajtu još uvek ne postoji mogućnost naručivanja, zato pravac Distante.

Beograd je svet <<< Svet je u Beogradu

Beograđanke i poneki Beograđanin će po prvi put moći da vide uživo kolekciju pariske a naše modne kuće Sanda Simona, da ih probaju i napokon dožive na način na koje ti komadi zaslužuju.

U kratkom razgovoru Sanda naglašava koliku zahvalnost oseća prema poverenju koje im je kao mladom brendu je ukazala Lucijana. Osnivačica brenda Distante je apsolutna je vizionarka u modnom biznisu. Za nas i za našu modnu scenu naša kolaboracija je ogroman iskorak koji može inspirisati mnoge – da razmišljaju out-of-the-box, nastavlja Sanda.
Već i mogućnost da se nađemo u društvu takvih brendova, i to u našem gradu je velika privilegija, dodaje Jovana, brand menadžerka i partnerka unutar brenda Sanda Simona. Obe se slažu da je prepoznavanje potencijala i capsule kolekcija dostupna samo u kući Distante, koja godinama radi samo sa najkvalitetnijim modnim brendovima – ogromna nagrada za rad.
Ispred Journala koji predano prati rad i svaku novu Sanda Simona kolekciju slažemo se da je ovo poverenje dokaz da je ovaj inovativni brend na pravom putu. U Srbiji zaista nije lako početi, a ni ostvariti visoke ciljeve koje su sebi zacrtale Sanda i Jovana od prvog dana kada su krenule u poduhvat.

 

Kuda dalje?

Mi smo imale i dalje imamo jasnu viziju kako želimo da se proširimo, koje su to prodavnice, tržišta na kojima naš brand može da se prodaje, saglasne su. Distante je jednostavno insituticija, ne samo u Beogradu, već u regionu i mi smo presrećne što smo deo toga.
Capsule kolekcija Sanda Simona x Distante polazi od signature komada koji su proslavili ovu kuću u novim, ekskluzivnim bojama. Naravno tu su i novi modeli. Naš favorit je bublegum pink lace top, a brend ostaje veran već dobro poznatim ultra ženstvenim siluetama i Y2K estetici. Svi komadi nove kolekcije, umesto kao do sada u preorderu i na sajtu, moći će da se kupe samo unutar koncepta Distante, što znači da će hodočasnice mode doći u Beograd.

 

Mini podsećanje

Sanda Simona nastaje kada je Sanda posle Institut Français de la Mode (IFM) nastavila modnu karijeru u Parizu. Posle saradnji sa brojnim velikim brendovima i muzičarima (Cédric Charlier, & Other Stories, Dixon…), osniva sopstvenu modnu kuću u Parizu.

Modele iz njenih kolekcija proslavile su Julia Fox i Kendall Jenner. Od ove nedelje više nećemo putovati u Pariz da bismo na crvenom tepihu ponele Sanda Simona brend. Kao iz popularne reklame za Kleopatru „srešćemo se sa svojom sudbinom“ i na velikom Journal birthday partiju u sredu 24. maja. To je događaj o kome će se tek pisati i pričati.

Dosta priče, više slike

Morali smo dosta da prećutimo, ali za Journal su nam stigle fotografije nove kolekcije za koju kreativnu direkciju potpisuje Sanda Simona, a fotografije Danilo Pavlović. Sve modele iznela je The Andjelija Vujović za čiji su make-up i šminku zadužene Marija Stošić i Vasilisa.

Najznačajniji motivi su tu – asimetrija, zahtevne izdužene siluete, clash estetika sporty looka i visoke mode, kombinacija materijala i tekstura, boje koje učimo da volimo. Roze obožavamo, sivu ćemo tek osvojiti.

Sanda Simona Distante collab moda Beograd
Sanda Simona Distante collab moda Beograd

Journal favoriti

Naši favoriti su definitivno helanke za koje su mnogi zlobnici rekli da će uništiti modu. Sanda Simona dokazuje da ih je moguće poneti u večnost. I naravno kultna haljina Bra Lace Dress – ovog puta u crnoj boji redefiniše pojam Black is Basic, Bitch. Masivna jakna The Jacket u crnoj je komad za večnost.

Mi se intimno nadamo bra kolekciji by Sanda Simona još od prvog predstavljanja ove haljine. Savršeni i superudobni brushalter je statement, koji se unutar Sanda Simona x Distante capsule priče pojavljuje i uz haljinu i kao top.

Najteže pitanje za kraj…

Šta su vaši hitovi?

Photo: Danilo Pavlović za Sanda Simona, Instagram

Učitati još
Zatvori