Predstavljamo vam stan u Beogradu čiji dizajn potpisuje arhitektonski biro Studio Fluid
Predstavljamo vam stan u Beogradu čiji dizajn potpisuje arhitektonski biro Studio Fluid

Predstavljamo vam stan u Beogradu čiji dizajn potpisuje arhitektonski biro Studio Fluid

Koliko puta vam se desilo da udjete u neko novootvoreno mesto u gradu i pored dobre hrane ili kafe vas oduševi enterijer ili dizajn istog. Ili da skrolujete instagram i pronadjete stan za koji pomislite woow ovako bi izgledao stan iz mojih snova. Nama više puta. Kao neko kome je enterijer biggest crush uvek želimo da saznamo ko je arhitekta ili studio koji stoji iza ovog unikatnog dizajna. U velikom broju slučajeva odgovor na postavljeno pitanje se ponavlja i glasi – Studio FLUID.

Stoga smo za vas danas izdvojili jednu pravu enterijer poslasticu. Ona dolazi upravo sa adrese Studio FLUID,  u koju će se svi ljubitelji elegancije i otmenosti zaljubiti na prvu. Mi svakako jesmo.

S T U D I O  F L U I D.

Studio FLUID je arhitektonski studio specijalizovan za projektovanje arhitektonskih rešenja i enterijera u oblasti komercijalne arhitekture. Osnovan je od strane arhitektica Nevene Pivić, Vanje Otašević, Zorane Vasić i Tijane Vitomirov. Studio FLUID kombinuje ekspertizu tima, njihov jasno definisan senzibilitet i estetiku sa potrebama klijenata.

Svaki novi projekat je individua za sebe. Shodno tome predstavlja izazov za tim establiranih arhitektica, dok je inovacija nešto što je konstanta koju Studio FLUID koristi prilikom dizajna i unapredjenja prostora. U ovom studiju podjednaka pažnje se pridodaje svakom delu arhitektonskog rešenja. Od estetike, preko funkcionalnosti i maksimalnog korišćenja prostora, do minijaturnih detalja.

Biti jedinstven i imati prepoznatljiv pečat u svakom izvedenom projektu i ujedno biti inovativan, ličan i neponovljiv iznova i iznova, savršeno je jedinstvo kome teže svi vrhusnki biroi. Mada retki u tome uspevaju i kontinuirano istraju. Arhitektonskom Studiu FLUID ova magučna formula polazi za rukom čini nam se od samog početaka, ne krijući da ispiraciju u svom radu crpe iz samih klijenata. Kako njihovih potreba tako i njihovih osobenosti i ličnih stilova

A P A R T M E N T  B W.

Lokacija naše ovonedeljne home interior trick and treat jeste javno percipirana najatraktivnija lokacija beogradske novogradnje – Belgrade Waterfront. Urbano, sveže, luksuzno i praktično. Dobra kombinacija kojom bismo opisali kako lokalitet stana Apartment BW tako i enterijer istog. Projektni tim Studia FLUID, 2018. godine realizovao je u 76 metara kvadratnih ovaj savršeno izbalasiran životni prostor poštujući najviše arhitekstonske standarde u izvođenju svojih zamisli i klijentovih afiniteta i želja. So lets start with basics, odnosno sa rasporedom samog stana.
U ovih savršeno ušminkanih i zavodljivih 76 m2 ako bacite pogled na sliku trocrta apartmana, staju tri savršeno uklopljene i raspoređene celine u koje spadaju spavaći blok sa dve sobe izdašne kvadrature, naspram kojih su dva kupatila. U vazdušno izdvojenom prostoru nalazi se dnevni blok sastavljen od dnevnog boravka, trpezarije i kuhinje. Ako pitate nas, ono što je našoj grešnoj duši najrelevantniji je ono zbog čega in sand full of shiny shalls mi Apartment BW imenujemo našim biserom.

Virtual tour

U našoj virtualnoj home turi od samog ulaska u stan bazna boja celokupnog enterijera jeste ona neutralna – nude sivkasta nijansa. Savršena neutralna osnova sa mrvicu rozikastog twista koja je dovoljno bacis da dozvoli rapsodiju boja drugim dominantnim elementima enterijera – nameštaju.
Postavlja se pitanje da li i jedan relevantan i oku fantastičan enterijer može u ovoj dekadi / a verujemo i sledećoj / da prođe bez komada nameštaja brenda Gubi?  I nekako nam se odgovor u praksi iznova ponavlja – verovatno da ne može. Uočavamo da ovaj stav dele i vlasnici apartmana koji su aminovali izbor dominatne cloud blue  Gubi Pacha Module fotelje u dnevnoj sobi. Kao i savršenog dreamy peach somotskog trpezarijskog kompleta, sastavljenog od četiri Beetle Chairs.

Crni prošarani mermer, zlatni elementi i pastelne nijanse karakternih tonova – možda zvuči previše, ali pogled na realizovanu kombinaciju detalja u ovom eneterijeru opovrgnuće vaše eventualne sumnje.

Crna boja zastupljena je kako u kamenu kvarca i mermera, tako i u elementima kao što su biblioteka, ramovi, tv komode i delovima lamperijske visilice. Studio FLUID odličnu igru balansa odigrao je i sa formama. Kao i teksturama. Svetlost koja je u punom kapacitetu prisutna posredstvom staklenog zida presečena je metalnom crnom konstrukcijom zidnog prozora, a pripitomljena je zavesama drap nijanse. Ova igra balansa savršeno se oslikava i u kombijaciji dominantne trpezarijske jedinice koju umiruje pozadina svedenih kuhinjskih elemenata i moderne vislice.
Ono gde je enterijerski šah mat učinio Studio Fluid je jedinica spavaćeg bloka. Toliko raznovrskih tekstura, nijansi, materijala. Počevši sa tapetama, koji su naš fav no.01 kada je reč o ovom stanu do savršeno iskorišćenog i projektovanog osvetljenja.

Kombinacija prirodnih materijala kao što su drvo i mermer ovom prostoru daju dah hotelskog luksuza. U isto vreme elegantan, alli takodje i veoma homy n cozy. Prosto se vidi da je ova enterijerska igrica delo iskusnih znalaca i dizajn profesionalaca.

Prosto je.

When you know, you just f* know.

 

Apartment BW jedan je od naših dizajn miljenika. Pravi primer kako naš životni prostor uz vrhunske saradnike može da bude neverovatno funkcionalno i prijatno mesto za život. Ali i our private little piece of art. Stoga vas šaljemo direktno na Studio FLUID sajt. Kako biste pogledali i druge projekte na kojima su radili i pronašli svoj dizajnerski perfect match.
A ako se sledeći put kad budete pili kafu u Bistrou Mali Pijac / ili drugom it beogradskom lokalu / budete pitali ko su ti, koji su sad oprobano dobar enterijerski fazon doneli u našu prestonicu, pa you do not need to guess anymore.

ph. Jovana Rakezić for Studio Fluid

/ / @studio_fluid

Učitati još
Zatvori