Dezen šahovske table idealan je za jesenji makeover enterijera
Dezen šahovske table idealan je za jesenji makeover enterijera

Dezen šahovske table idealan je za
jesenji makeover enterijera

Kada govorimo o uređenju enterijera inspiracije nikada nema previše. Kako se menjaju svetski trendovi, tako se menjaju i naše navike. Međutim, trendovi u svetu enterijera se ne menjaju brzinom modnih trendova, pa pri odabiru istih valja pripaziti. Sve to treba nekako iskombinovati kako bi dom postao prava oaza.

Bezvremenski komadi

Stoga životni prostor treba urediti bezvremenskim komadima i detaljima uz koje možete kombinovati i trendi komade koji će ‘začiniti’ svaku prostoriju. Jedan se trend posebno istakao ove godine, a to je dezen šahovske table. Od bezvremenskih kockastih dodataka do elegantnih crno-belih podova, on odiše sofisticiranošću, a opet će podići prostor.

Jesen je idealna za makeover vašeg doma, pa se poigrajte bezvremenskim dezenom i upotpunićete prostor koji će u jedna mah izgledati retro i tradicionalno i bezvremenski. Dezeni trenutno osvajaju modni svet, ali i svet uređenja enterijera. Jednostavan, kultni dizajn pojavljuje se na jaknama, pantalonama, pa čak i torbama. Jasno je da dezen šahovske table dominira na svim lestvicama trendova.

šahovnica
Etsy
šahovnica tapeta
Etsy
Slika šahovnica
Etsy

Zbog čega dezen šahovske table izgleda tako posebno

Iako su klasični karirani uzorci poput glenchecka, houndstootha ili ginghama poslednjih godina u trendu, klasični dezen šahovske table obično se sastoji od dve jako kontrastne boje i jasno drugačijih kvadrata. Neke to može podsetiti na raniju emo-eru ili eru punka, međutim sada kockasti printn pokazuje svoju chic stranu.

Iako je crno-beli pod i danas jedan od apsolutnih klasika, dezen šahovske table možete koristiti na zidovima i tako postići jednu umirujuću oazu, ili ipak prostor ukrasiti detaljima. Ovaj print odvažniji je od ostalih kariranih printova, ali i upečatljiviji. Može se kombinovati na različite načine, u zavisnosti od vaših želja. Bilo da se odlučite za neutralniju varijantu u crno-beloj boji ili u kombinaciji komplementarnih boja, postićićete vintage osećaj bez mnogo truda.

Učitati još
Zatvori