Saznali smo šta čini uspešnog kuvara i koji začin je neizostavan za nezaboravno gastro iskustvo
Saznali smo šta čini uspešnog kuvara i koji začin je neizostavan za nezaboravno gastro iskustvo

Saznali smo šta čini uspešnog kuvara i koji začin je neizostavan za nezaboravno gastro iskustvo

Kuvanje je veština koja se stiče i razvija godinama. Vrhunski kuvari se ne rađaju, oni prepoznaju strast u sebi ka dostizanju ukusa koji čine živote ljudi lepšim. Biti kuvar je specifičan poziv koji u sebi nosi spretnost, intuitivnost i kreativnost. Podravka to prepoznaje oduvek i trudi se da pokaže poštovanje prema ženama i muškarcima koji iza kuhinjskih elemenata izvode pravu magiju. Svakoga dana, iznova, za sve nas.

Kuvanje kao umetnost i tradicija

Kao i kod svih umetničkih disciplina, i u kuvanju je najvažnije da prvi susret bude toliko intenzivan da obuzme um i srce svake osobe koja se odvaži da krene gastronomskim putem. Inicijacija obično dođe od bake, mame ili tate koji su nešto spremali na poseban način ili koji su u kuhinji stvarali očaravajuću atmosferu u iščekivanju svakog novog jela. Tada se javlja ideja o karijeri, kuvanju kao životnom pozivu.

Novi svetovi u svakom sledećem zalogaju

Vegeta je davno prevazišla okvire proizvoda, tj. začina koji unapređuje ukus jela. Ona simbolički predstavlja poseban pristup kuvanju. Ideju da se kroz hrabrost i kreativnost mogu uvek otkriti novi svetovi u svakom sledećem zalogaju. Vegeta poziva na ekperimentisanje, bez bojazni od neuspeha, jer vrhunsko kuvanje to i jeste – beskrajan niz pokušaja da se dostigne savršen ukus.

A savršenstvo ne postoji u životu, kao ni u kuvanju. Najbolje što možemo je da do kraja učimo. A oni koji uče svoje najvažnije kulinarske lekcije, zaslužuju da to rade u podsticajnom i inspirativnom okruženju. Kuvara ne čini kutlača, ali da bi postao to što jeste, moramo mu omogućiti slobodu misli i kašike.

Vegeta začin

Foto: @podravkasrbija / Journal

Učitati još
Zatvori