Spice it up: Tradicija i prepoznatljiv ukus koji budi uspomene
Spice it up: Tradicija i prepoznatljiv ukus koji budi uspomene

Spice it up: Tradicija i prepoznatljiv
ukus koji budi uspomene

Okupljanja i druženja sa dragim ljudima osnova su svakog vida proslava. Bilo da je reč o prazničnom, rođendanskom ili drugom povodu za slavlje, trenuci u kojima za stolom vidimo draga lica su neprocenljivi. Svi ukusi na trpezi tako postaju deo uspomena koje nas sećaju na važne datume i ljude sa kojima smo obeležili i proživeli istinske trenutke sreće. Svim delicijama koje se u ovakvim prilikama nađu na stolu prethodi posvećena i s ljubavlju priprema hrane, a ovom procesu umnogome pomaže ukoliko pored sebe imamo začin koji odiše tradicijom i prepoznatljivim ukusom – Vegeta.

Vegeta
Vegeta
Vegeta
Vegeta

Ukus koji budi uspomene

I dok ponosno serviramo sve ono što smo pripremili, znamo da je sve ispalo baš kako treba, jer smo kao glavnog saveznika u kuhinji imali začin koji je nepogrešiv izbor – Vegetu. Sve ima bolji ukus sa Vegetom, a u to su nas još davno uverili naše bake, majke, očevi. Pokušavajući da rekreiramo omiljeno jelo koje su nam oni pripremali, oživljavamo lepe uspomene, istovremeno stvarajući nove.

Vegeta
Vegeta
Vegeta
Vegeta

Gastronomsko iskustvo = kreativnost

Pored recepata koji se zasnivaju na tradiciji i koje smo usvajali od naših najdražih, kulinarstvo je polje nepresušnih mogućnosti i ideja. To znaju svi oni koji su se makar jednom upustili u avanturu pripreme jela. Kada kao osnovu imate prepoznatljiv i proveren začin kakva je Vegeta, bez bojazni se možete poigravati vašom kulinarskom kreacijom.

Vegeta

Spice it up

Vegeta daje zaokružen i neodoljiv ukus svakom jelu. Zbog toga, ona je nepogrešiv izbor kako kod pripreme tradicionalnih jela, tako i kada želimo da isprobamo nešto potpuno novo. Kreativnost je deo svakog kulinarskog čina, a kombinacija začina i sušenog povrća decenijama unazad je inspiracija u kuhinjama širom sveta. Vegeta je začin koji dodaje posebnu notu kod priprema najrazličitijih jela. Meso, riba, supe, potaži, povrće bilo da su pripremljeni na jednostavniji ili nešto egzotičniji način uz Vegetu dobijaju prepoznatljiv i željeni ukus. Posebna draž ovog začina ogleda se upravo u širokoj primenljvosti. Vegetu je moguće upotrebljavati bez obzira na složenost recepta, te kulinarsko iskustvo i umeće koje posedujemo. Bez obzira na to da li je reč o profesionalnom angažmanu ili kuvanju u naša četiri zida, Vegeta daje sigurnost i verni je pratilac svakog našeg gastronomskog iskustva.

It’s all about love

Malo začina i mnogo ljubavi, to bi bila deviza kojom bi trebalo pristupati u pripremi svakog jela. Prilikom osmišljavanja novih recepata ili rekreiranja poznatih, osnova svega bi trebalo da bude ljubav. Kuvanje je uglavnom usmereno ka nekome. Ka želji da se upustimo u nove kulinarske avanture, poigramo fuzijom ukusa i obradujemo naša čula. U tom smislu, kuvanje je čulno putovanje čiji se benefiti ogledaju u istraživanju, kreaciji, te uživanju u različitim ukusima i mirisima. A uzbuđenje kada naše delicije postavimo pred drage ljude i sa njima podelimo ovo gastronomsko iskustvo je nemerljivo. Svaki trenutak proveden u pripremi jela i njegovoj konzumaciji postaje vredna uspomena. Ima li šta lepše, nego svoju strast podeliti sa dragim ljudima? Trpeza je oduvek bila mesto mnogih okupljanja, a ova tradicija podsećanje na važnost zajedništva. Povezivanje tradicije, prepoznatljivog ukusa Vegete i novih pristupa u pripremi jela spoj su kakav želimo i na našoj trpezi.

Vegeta native
Vegeta native

Foto: Ljubo Ašćerić @ljubo.asceric

Učitati još
Zatvori