Travel essentials: Bez čega ne idemo na praznično putovanje?
Travel essentials: Bez čega ne idemo na praznično putovanje?

Travel essentials: Bez čega ne idemo
na praznično putovanje?

Praznična euforija je u punom jeku, a to znači samo jedno – vreme je za putovanja! Bilo da želite da rekreirate sopstveno Kendall Jenner zimovanje ili pak posetite neke od popularnih ski destinacija – praznična putovanja su bespogovorno više od običnog odmora. To je magična avantura ispunjena nezaboravnim iskustvima dok posećene destinacije obasjane lampicama postaju prava novogodišnja poslastica. Putovanje tokom praznika donosi neke nove poglede na svet prožete čarolijom i zaslepljujućim blještavilom, a pripreme za isto neretko izgledaju gotovo iracionalno. Ipak, bez čega to nikako ne idemo na praznično putovanje? Najbolje drugarice i dobre kamere, naravno.

Xiaomi 13T
Xiaomi 13T

In fashion we trust

Odlazak na praznično putovanje sa najboljom drugaricom zaista jeste svojevrsni modni safari koji zahteva kreiranje kapsulnog garderobera kofera zasnovanog na zimskim ideologijama i ušuškanim stislskim preferencijama koje i dalje delaju u kategoriji stylish komada. Još bitnija stavka na spisku? Koordinirajući autfiti koji će idealno izgledati na fotografijama. Upravo kombinacija različitih stilskih pravaca, vodećih filozofija i ličnih vizuelnih manifestacija neretko čini putovanje sa najboljom drugaricom pravim modnim spektaklom, a ako u jednačinu uvrstimo i dozu prazničnog duha ova avantura postaje pravo čarobno iskustvo.

Jasno je da će se tokom putovanja dogoditi poneka i više nego očekivana razmena odevnih komada sa ciljem uspostavljanja novih pravila stilizovanja, a ono što je imperativ jeste prikupljanje dokaza da se vaša neprikosnovena vizija zaista dogodila. Tome služe fotografske priče predstavljene kroz prizmu modnih kombinacija. Fotografisanjem različitih autfita na različitim lokacijama imamo mogućnost kreiranja svojevrsnog modnog dnevnika (prazničnog) putovanja.

Xiaomi 13T
Xiaomi 13T

Pics, or it didn’t happen

Uveliko poznata mantra da su fotografije neosporivi zapis trenutka i emocije zaleđeni u vremenu i prostoru u kojem su nastale odražava se i na prikaz stilske evolucije tokom putovanja koju nastojimo da zabeležimo. Praznično putovanje je jedinstvena fotografska priča u kojoj modne kombinacije bivaju ultimativne protagonistkinje dok sa najboljom drugaricom stvarate nezaboravne uspomene. Shodno tome, najverniji saputnik na putovanju oduvek je bila dobra kamera – i to ona na telefonu koju karakteriše jednostavnost i spremnost da veoma brzo zabeleži baš svaki trenutak.

Kada smo pre samo nekoliko meseci prisustvovali lansiranju Xiaomi 13T serije bili smo sigurni da će ovaj model postati naš verni saveznik na putovanjima s obzirom na to da je ovog puta fokus stavljen upravo na profesionalni sistem kamera, te da su istaknuti fotografski krugovi i više nego zadovoljni kvalitetom fotografije na novom Xiaomi 13T telefonu.

Xiaomi 13T

Like a pro

Logičnim sledom događaja zaključujemo da nam je na putovanju neophodan telefon kojim neometano možemo da napravimo kvalitetne fotografije poput pravih profesionalaca, a da nam to omogućava novi Xiaomi 13T model koji poseduje Leica optička sočiva. Upravo Leica optička sočiva omogućavaju nam da uhvatimo svaki trenutak tokom putovanja dok nam moćne performanse, dugotrajna baterija i kristalno jasan ekran pružaju izuzetno korisničko iskustvo bilo da fotografišemo ili pak gledamo video-snimke.

Novi Xiaomi 13T dolazi sa trostrukom podešavajućom kamerom koja sadrži Summicron sočiva zajednički razvijena sa Leicom, uključujući 50MP širokougaonu kameru, kao i 50MP telefoto objektiv. Tu je i 12MP ultra-širokougaona kamera, idealna za panoramske snimke i hvatanje prelepih pejzaža koje neretko uočavamo tokom putovanja. Kamera ima širi spektar boja koji pomaže u hvatanju svakog magičnog trenutka sa klasičnim Leica kvalitetom.

…it’s a video!

Odlazak na putovanje sa najboljom drugaricom više ne uključuje samo neprestano škljocanje već i poneki estetičan fashion reel, a odgovarajući na zahteve novih generacija Xiaomi 13T model pored izrazito kvalitetnih fotografija donosi mogućnost i snimanja video zapisa na profesionalnom nivou. Ovaj uređaj donosi i mogućnost snimanja 8K video-snimaka omogućavajući da svaka scena, nijansa i detalj bude zabeležen u kvalitetu koji može da se projektuje čak i u bioskopu. Glavne kamere Xiaomi 13T telefona podržavaju snimanje 4K videa na svim žižnim daljinama, omogućavajući brzo i efikasno uređivanje snimljenog materijala.

Takođe, pružajući nove nivoe jasnoće i živopisnih boja, ovaj mode podiže iskustvo gledanja zahvaljujući ekranu koji je kreiran tako da poboljšava kontrast između tamnih i svetlih delova slika, ističući teksturu detalja i omogućavajući bolje balansiranje zasićenosti boja. Upravo ovo omogući će nam kreiranja idealnog sadržaja tokom putovanja, bilo da se radi o selfijima i portretima ili video zapisima i vlogovima, sa neverovatnim kvalitetom slike. Pored toga, Xiaomi 13T poseduje dva ugrađena Dolby Atoms® zvučnika.

Plan je – da nema plana?

Putovanje sa najboljom drugaricom podrazumeva i unapred isplaniran dan, a u nastojanju da se prekriži svaka stavka sa praznične travel liste atmosfera postaje umnogome haotičnija. Duge šetnje, turističke ture, obilasci, mnogo kašnjenja i malo odmora podrazumeva da odlazak na putovanje ne možemo da zamislimo bez omiljenog saučesnika – pametne narukvice koja prati svaki naš korak. Upravo zbog toga, u priču dodajemo i Xiaomi Band 8 uređaj. Neke od karakteristika ove pametne narukvice su upravo celodnevno praćenje ženskog zdravlja, otkucaja srca, nivoa stresa, a kako na putovanjima neretko zaboravljamo da se naspavamo Xiaomi Band 8 pametna narukvica vodi računa i o našem spavanju.

Xiaomi 13T
Xiaomi 13T
Xiaomi 13T

Takođe, Xiaomi Band 8 pametna narukvica postala je i svojevrsni modni detalj s obzirom na to da je potpuno redizajnirana i da sada dolazi sa elegantnom teksturom, kao i savršeno stilizovanim kaiševima koji se lako skidaju, te omogućavaju neometano prelaženje između različitih kreacija i materijala. Upravo trake koje se lako skidaju nude mogućnost kreiranja idealnog autfita koji odražava lične stilske preferencije.

Xiaomi 13T
Xiaomi 13T

Modeli: Ana Kamidžorac (@anakamidzorac), Ema Krsmanović (@emakrsmanovic)
Foto: Ljubo Ašćerić (ljubo.asceric)

Učitati još
Zatvori