Šminka budućnosti je sve bliže – i omogućuje vam da u kućnim uslovima skeniranjem kože napravite idealnu nijansu pudera
Šminka budućnosti je sve bliže – i omogućuje vam da u kućnim uslovima skeniranjem kože napravite idealnu nijansu pudera

Šminka budućnosti je sve bliže – i omogućuje vam da u kućnim uslovima skeniranjem kože napravite idealnu nijansu pudera

Serija Black Mirror u više navrata upozorila nas je na negativne posledice razvoja novih tehnologija. Iako su dešavanja koja su prikazana u različitim epizodama većinskim delom i dalje fiktivna, postepeno postajemo svedoci različitih mogućnosti koje su se do pre nekoliko godina činile kao nešto što je potpuno nerealno. A dobar primer za to su sve popularnije Ray-Ban pametne naočare koje u sebi imaju ugrađenu Meta veštačku inteligenciju.

Ovaj put, istraživanje tehnoloških inovacija odvelo nas je u pravcu beauty sfere. Na tom polju pronalazimo BoldHue uređaj koji polako postaje viralan na društvenim mrežama. Razlog za to je veoma jednostavan – ova tehnologija može za svega nekoliko minuta da izračuna, a zatim i napravi vašu idealnu nijansu pudera.

BoldHue: Take a peek

Kompanija BoldHue dugo je razvijala svoju tehnologiju, želeći da stvori jedinstveni beauty uređaj koji će u budućnosti olakšati proces koji je za mnoge veliki problem aka pronalaženje adekvatne nijanse pudera. Takođe, među glavne prednosti ovog uređaja ubraja se i činjenica da ćete svakodnevno dobiti tačno onoliko proizvoda koliko vam je potrebno za šminkanje. Ni premalo, ni previše.

Skeniranje lica putem inovativnog uređaja traje svega nekoliko sekundi i vrši se tako što se on postavlja na tri različite tačke na licu, a sve u cilju što boljeg podudaranja nijanse pudera i boje kože. Nakon toga, na ekranu se pojavljuje vaša idealna nijansa. A ukoliko ste zadovoljni, uređaj će krenuti da je kreira. Naposletku, fioka sa posudicom u kojoj se nalaze različite bazne boje će se otvoriti. Sve što je potom potrebno jeste da ih sjedinite i nanesete na lice.

The future (of make-up) is here

Aplikacija Museum of Makeup vratila nas je u prošlost a, potpuno suprotno, BoldHue uređaj vodi nas pravo u budućnost. Njegovi kreatori objasnili su da on na duže staze donosi uštedu, jer proizvodi boju na osnovu trenutnog stanja vaše kože. Drugim rečima, neće biti potrebno da kupujete različite nijanse u zavisnosti od toga da li ste se sunčali tokom leta i zbog toga vam svetlija nijansa pudera više ne odgovara.

Dakle, on stvara proizvod koji je po svačijoj meri – i to u kućnim uslovima. A čini se da je ovaj parametar jedan od presudnih kada su u pitanju slične tehnologije i buduće investicije.

Foto: Tik Tok @boldhue / Pexels (@peg1997@ds-stories)

Učitati još
Zatvori