Prvo su to bile retro kamere, a da li Nokia telefoni predstavljaju sledeći comeback trend?
Prvo su to bile retro kamere, a da li Nokia telefoni predstavljaju sledeći comeback trend?

Prvo su to bile retro kamere, a da li Nokia telefoni predstavljaju sledeći comeback trend?

Iz sezone u sezonu, trendovi se menjaju. Oni mogu biti na polju mode, životnog stila, enterijera pa čak i tehnologije. Na godušnjem nivou servira nam se mnoštvo novih modela telefona. Neki su poboljšali svoju kameru, neki povećali veličinu ekrana a neki uključili AI kao svoju desnu ruku. Za sve promene i inovacije u tehnologiji smo tu, živimo brzo te nam treba još brži saputnik koji će nam doneti odgovore na sva pitanja, ali ne krijemo da volimo retro i vintage. S vremena na vreme favoriti izvesnog doba se vraćaju, te je na lifestyle scenu stigla (stara) zvezda. Kao i digitalne kamere, bez kojih sada ne idemo nigde i ovo je naš novi saveznik. Nokia telefoni su (opet) neizbežan trend, a evo šta za sada znamo o njihovom povratku.

Digital cam power

Kada razgovaramo o comeback terminologiji, jedna od prvih stavki koja nam pada na pamet su digitalne kamere. Od jednom, zanemarili smo slikanje telefonima i okrenuli se ovom nostalgičnom pravcu. Da li nas vraća u 2000-te ili je do kvaliteta pitanje je, međutim svesni smo da ovaj (stari) trend i te kako prolazi vibe check.

Od vaših omiljenih influenserki, (Journal) reels-ova i najtrendi fotki – sve se nalazi pod potpisom digitalne kamere. Bio to famozni Canon G7x, Power Shot ili FUJI/ Kodak film, svejedno je – biramo digital camera (comeback) trend.

Nokia is back?

Paris Hilton is on the line

Želimo vintage kamere, a sada i telefon. I ako vam je možda jedna od prvih asocijacija bio flipphone, mi zagovaramo nešto inovativniju politiku. Naime, Nokia je povodom dvadeset petog rođendana ikoničnog Nokia 3210 modela, napravila nešto inovativniju i moderniju verziju, koja će svetlost dana ugledati ove godine.

Vraćamo dane u kojima je baterija telefona trajala i po par dana a battery health kao takav nije postojao. Nova kamera, ikonične boje i telefon koji se nalazio u srži Y2K estetike, se vraća.

Ne sumnjamo da će Nokia 3210 biti apsolutni must have ove sezone, a na vama je da ga ugrabite među prvima.

Učitati još
Zatvori