Najbolje aplikacije u 2023. koje vam mogu pomoći da započnete „Digital Detox“
Najbolje aplikacije u 2023. koje vam mogu pomoći da započnete „Digital Detox“

Najbolje aplikacije u 2023. koje vam mogu pomoći da započnete „Digital Detox“

Pronalaženje trenutaka mira od mobilnih telefona, aplikacija i ekrana može biti izazov sam po sebi. Srećom, sve veća svest o važnosti digitalnog detoksa dovela je do razvoja nekoliko korisnih aplikacija namenjenih da nam pomognu da se ponovno povežemo sa sadašnjim trenutkom i isključimo iz online sveta. Dok ispraćamo 2023. godinu prisetićemo se i istražiti neke od najboljih aplikacija za digitalni detoks. Možda vam upravo one pomognu da započnete neke nove navike kojima težite.

Noisli: Stvorite mirnu atmosferu

Iako nije eksplicitno aplikacija za digitalni detoks, Noisli pomaže u stvaranju mirnog okruženja koje podstiče fokus i opuštanje. Sa prilagodljivim pozadinskim zvucima poput kiše, talasa i zvukova šume, Noisli pomaže da se potisne digitalna buka i podstiče mirnije stanje uma. Aplikacije poput ove definitivno mogu da pomognu da se tokom offline momenata osećate mirno i spokojno.

Space: Oslobodite se notifikacija

Space je aplikacija za digitalni detoks koja prati vašu upotrebu pametnog telefona i pomaže vam da razvijete zdravije navike. Pruža uvide u vaše dnevno vreme provedeno na ekranu, identifikuje najkorišćenije aplikacije i čak predlaže određene izazove kako biste postepeno smanjili upotrebu telefona. Aplikacija takođe nudi vežbe za um kako bi podstakla svesniji pristup upotrebi tehnologije.

Flipd: Isključite se potpuno

Flipd pristupa detoksu od ekrana na proaktivan način omogućavajući korisnicima da isključe svoje telefone na određeno vreme. Tokom ovog perioda pristup aplikacijama je potpuno blokiran, što bi trebalo da podstakne korisnike da se usmere na stvarni svet. Aplikacija takođe uključuje funkcije kao što su zaključan ekran sa motivacionim citatima i praćenje napretka kako biste vizualizovali svoju posvećenost uravnoteženom digitalnom stilu života.

Mindful Browsing: Svesno korišćenje

Za one koji se bore sa tim da tokom surfovanja internetom lako zalutaju na pogrešnu stranu, Mindful Browsing nudi rešenje. Ova ekstenzija pretraživača podstiče svesno ponašanje omogućavajući korisnicima da postave ciljeve za upotrebu interneta i pruža blage podsetnike kada je vreme za pauzu. Aplikacija takođe prati obrasce vašeg pretraživanja kako biste bolje razumeli i kontrolisali svoje online navike.

Forest: Fokusirajte se

Forest pretvara čin ostavljanja telefona po strani u nagrađujuće iskustvo. Korisnici postavljaju tajmer za vreme koje žele da provedu offline, a tokom tog vremena virtuelno se sadi drvo u aplikaciji. Ako napustite aplikaciju kako biste proverili poruke ili pregledali društvene mreže, drvo koje ste zasadili vene. Tokom dužeg perioda korišćenja možete izgraditi svoju virtuelnu šumu, pružajući vizualni prikaz vaše posvećenosti novoj navici.

Učitati još
Zatvori