Ako želite da podignete Instagram feed na „next level” – ovo su aplikacije za uređivanje fotografija koje bi trebalo da imate
Ako želite da podignete Instagram feed na „next level” – ovo su aplikacije za uređivanje fotografija koje bi trebalo da imate

Ako želite da podignete Instagram feed na „next level” – ovo su aplikacije za uređivanje fotografija koje bi trebalo da imate

Sigurno ste se u poslednje vreme bar jednom našli u situaciji u kojoj ste se, listajući različite profile na Instagramu, zapitali: Kojim aplikacijama za uređivanje fotografija se može postići takav efekat? Sa obzirom na to da danas postoji bezbroj mogućnosti, teško je odlučiti se između aplikacija koje, za početak, imaju vrlo slične nazive. Upravo zbog toga, izdvojili smo one aplikacije kojima ćete na fotografijama verovatno lako postići izgled koji priželjkujete, a one će se upravo zbog toga bez mnogo truda lako uklopiti u vaš idealan Instagram feed.

VSCO


VSCO već godinama slovi za jednu od najpopularnijih aplikacija kada je u pitanju uređivanje fotografija. Zahvaljujući unapred podešenim efektima, bez mnogo truda uspećete da u potpunosti postignete željeni izgled na fotografijama. Ipak, u njoj možete i sami da nameštate osvetljenje, kontrast i druge stavke, te da fotografije korak po korak personalizujete. Takođe, korisnici ove aplikacije mogu da se opredele za besplatnu ili premium verziju koja će im, naravno, dati dodatne pogodnosti.

Pored toga, unutar VSCO aplikacije možete da objavljujete svoje fotografije. Ipak, komunikacija je svedena na minimum, te vam drugi korisnici ne mogu ostavljati komentare, a broj lajkova takođe nije vidljiv. Naposletku, aplikacija je [ za razliku od nekih ] dostupna na iOS i Android uređajima.

Picsart


O kvalitetu aplikacije Picsart dovoljno govori činjenica da je proglašena za najbolju [ po izboru urednika ] na App Store-u, ali isto tako i na Google Play prodavnici. Besplatna aplikacija pružiće vam mogućnost da istražite svoju kreativnost, te da vam krajnji rezulat bude fotografija kakvu ste zamislili. Takođe, u ovoj aplikaciji možete da, pored standardnih efekata, uklanjate pozadinu i dodajete novu.

Pored toga, u sklopu ove aplikacije možete da pravite različite kolaže, ali i da otkrijete na koji način različiti efekti mogu da podignu vaše društvene mreže na next level. Dakle, ona nije samo zabavnog tipa – već i informativnog.

Lightroom


Aplikacija Lightroom, poput većine, nudi brojne mogućnosti zahvaljujući kojima možete da personalizujete fotografije u skladu sa vašim željama i potrebama. Zahvaljujući njoj, u svega nekoliko koraka možete da poboljšate boje i osvetljenje, te eventualne nedostatke koji često mogu da utiču na kvalitet i izgled fotografije.

Upravo zato, Lightroom je jedna od omiljenih aplikacija brojnih influensera i kreatora sadržaja na društvenim mrežama. Takođe, premium verzija nudi vam mogućnost da adaptirate fotografije u skladu sa godišnjim dobom, periodom dana, te onim što se nalazi na fotografiji.

Dazz Cam


Ukoliko ste na određenim fotografijama koje vam se sviđaju uočili suptilni vintage efekat – on je verovatno rezultat upotrebe aplikacije Dazz Cam. Već nakon što ste skinuli aplikaciju na svoj telefon, primetićete da ona na prvi pogled deluje zanimljivo i drugačije od ostalih. U donjem desnom uglu zapazićete kameru, a nakon što je kliknete – aplikacija će vam ponuditi nekoliko opcija koje će rezultirati različitim efektima.

Takođe, dok ste u aplikaciji, možete da snimate kratke video forme koje će naposletku posedovati slične efekte. Neki od njih su VHS, 16mm, 8mm, V Classic i Slide P. Kroz aplikaciju možete lako da izrazite svoju kreativnost i poigrate se sa različitim efektima, a da na kraju odaberete omiljeni.

Snapseed


Aplikacija Snapseed nudi vam čak 29 različitih alata i filtera kojima možete da modifikujete fotografije u željenom pravcu. Ipak, bitno je naglasiti da se ovim aplikacijama ne menja izgled osobe, već efekat koji je dominantan na fotografiji. Samim tim, selektivno možete da ga menjajte i prilagodite vašem ukusu u zavisnosti od toga da li volite svetlije ili nešto tamnije nijanse.

Prednost ove aplikacije za uređivanje fotografija je činjenica da je ona vrlo jednostavna za upotrebu. Sve mogućnosti koje možete da istražite objedinjene su na jednom mestu. Stoga u svega nekoliko minuta možete da dođete do željene fotografije koja će se idealno uklopiti u vaš feed.

17V28


Iza misterioznog naziva 17V28 krije se još jedna aplikacija koja bi trebalo da se nađe u vašem saved folderu. Ona je opisana kao korisna alatka koja će vaš storytelling kroz fotografije podići na next level. Zahvaljujući njoj, stvorićete carousel koji će se svima svideti i nakon kog će vas verovatno veliki broj ljudi pitati na koji način ste ga napravili.

Takođe, u ovoj aplikaciji možete da istaknete fotografije uz pomoć analognih tekstura. Na njih možete da dodate stikere, reči i druge dodatke. Ipak, ona je za sada dostupna samo na App Store-u.

Učitati još
Zatvori