How to: Veliko jesenje sređivanje kuće na najefikasniji način
How to: Veliko jesenje sređivanje kuće na najefikasniji način

How to: Veliko jesenje sređivanje
kuće na najefikasniji način

Orange is the new black, a septembar je novi početak godine. Ako se na kratko zamislimo, shvatićemo da smo najradikalnije promene uveli početkom jeseni, a da nam Nova godina nikada zapravo nije bila sinonim za donošenje značajnih odluka, već je gotovo jednaka mantri od ponedeljka ću. Septembar je uveliko tu, a mi se pripremamo za veliko jesenje sređivanje doma. Međutim, užurbana svakodnevica i nedostatak više sati u jednom danu neretko nas sprečavaju da ovaj plan pretvorimo u stvarnost. Balansiranje između poslovnih sastanaka i networkinga nakon radnog vremena, održavanja prijateljstava i parterskih odnosa, među javom i međ snom i kućnih obaveza, zaista predstavlja izazov. Izazov sa kojim se urbana žena susreće svakodnevno i upravo zbog toga nastoji da pronađe efikasne, a istovremeno jednostavne načine čišćenja doma.

Tips & Tricks za efikasnije čišćenje doma

Kada dođe period velikog sređivanja kuće najvažnija stavka na spisku jeste sistematičnost. Veoma je bitno da na samom početku osmislite plan raspremanja. Zatim i čišćenja kako ne biste gubili mnogo vremena razmišljajući i u hodu praveći strategije. Letnju garderobu obavezno sklonite na onaj zabačeni kraj ormana, a knjige i magazine koje ste pročitali vratite na police. Znamo da stylish enterijer zahteva da modna literatura bude istaknuta na vidljivom mestu, ali dovoljan je jedan časopis na omiljenom coffee table-u u dnevnoj sobi. Kada govorimo o čišćenju, uvek je korisno pronaći trikove poput korišćenja kore od narandže prilikom odstranjivanja upornih fleka i neprijatnih mirisa, kao i pronalaženje multipraktičnih uređaja koji će nam omogućiti efikasnije održavanje kuće.

I ne zaboravite, glasna muzika je imperativ. Puštamo našu Journal plejlistu i krećemo u akciju.

#1 Tepih se neće sam usisati

Usisavanje tepiha (i ostalih podnih površina) klasičnim modelima usisivača čini se kao večnost. A, čini se i kao jedan ozbiljan trening. Kako bismo gimnastiku ostavili za čas joge, bilo je poželjno da pronađemo uređaj koji će nam pružiti mogućnost praktičnijeg usisavanja. Nakon kratkog istraživanja odlučili smo se za Xiaomi štapni usisivač, jer ipak – tepih se neće usisati sam! Izabrali smo Xiaomi štapni usisivač G10+ model i ono što smo shvatili jeste da smo usisavanje dnevne sobe završili do kraja prve pesme.

Too fast, too furious

Učinkovito i brzo usisavanje, dok nam u pozadini peva Aaliyah, zahvaljujući digitalnom motoru velike brzine koji pruža do 150AW snažnog usisavanja nezaboravno je iskustvo čišćenja. Stvarno ga i nismo zaboravili, jer nam je i podna četka velikog prečnika i isto toliko velikog broja obrtaja omogućila da svaki ćošak dnevne sobe bude besprekorno usisan. I to bez zagađenja.

#2 Kućni ljubimci zaslužuju čistu ljubav okolinu

Zaslužuju bezuslovnu ljubav, ali i čisto okruženje. Osim što će Xiaomi G10+ štapni usisivač rešiti sve nestašluke naših ljubimaca i besprekorno usisati recimo pesak koji su pronašli napolju, a igrom slučaja se našao u našem domu, ovaj uređaj će svojim multifunkcionalnim nastavcima postati njihov najbolji prijatelj. Posle nas, naravno.

Haotična svakodnevica i užurbani lifestyle, urbanoj ženi otežavaju vođenje brige i o kućnim ljubimcima. Za njihovu dobrobit i čisto okruženje takođe se postarao naš novi štapni usisivač koji ima čak četiri nastavka pored standardne četke. Jedan od njih je upravo i mini električna četka koja pospešuje uklanjanje grinja i peruti iz posteljina, sofa, kao i ostalih površina. Najvažnije, dizajn četke bespogovorno sprečava zaplitanje dlaka. Naša jazavičarka Scarlett je obožava, a ovo je ujedno i prvi usisivač kog se ne plaši.

#3 All about the details

Sigurno ste čuli za modno pravilo koje kaže da je sve u detaljima. Postoji kombinacija i postoji stilizovan autfit koji smo kreirali dodavanjem pažljivo odabranih aksesoara. Iskoristimo ovu mantru i vratimo se usisavanju. Široka četka će savršeno usisati velike površine, ali dom nam nije kompletno čist ukoliko se ne pozabavimo i usisavanjem jedva dostižnih uglova.

Naš novi Xiaomi G10+ štapni usisivač još jednom priskače u pomoć i to sa drugim po redu nastavkom. Reč je o uskoj četki koja će dopreti to najmračnijih dubina našeg doma, a ovaj nastavak će odlično usisati pregibe i manje dostupna mesta. Više ne moramo da se brinemo da li će mrvice omiljenog nam girl dinner obroka koji tradicionalno jedemo na kauču dok gledamo poslednju epizodu serije ili završavamo nedovršene taskove, zapasti u rupe na kauču i zauvek ostati tamo.

#4 Office može da bude svuda, ali…

Graditi karijeru znači negodovati radno vreme i nositi laptop svuda sa sobom. Kancelarija može da bude na svakom koraku i zbog toga je i više nego neophodno da tehniku svakodnevno čistimo. Stoga, veliko jesenje sređivanje doma uključuje i čišćenje površinskih delova svih uređaja, a prvi u nizu je svakako laptop. Međutim, prilikom čišćenja tehnike bitno je pažljivo rukovati nastavcima. Xiaomi G10+ štapni usisivač kreirao je idealan dizajn četke koji će otkloniti svu nečistoću sa našeg računara bez da ga ošteti.

Fresh & Clean

Veliko jesenje sređivanje doma zaista je mnogo lakše sa Xiaomi G10+ štapnim usisivačem. Ipak, dobro dizajnirane četke i odlična snaga usisavanja nisu sve što ovaj uređaj nudi. Iako dnevnu sobu usisavamo u vremenskom trajanju jedne pesme, baterija ovog uređaja može da potraje i do kraja naše plejliste,  a to je otprilike 65 minuta. Na digitalnom ekranu usisivača nalaze se i podaci o stanju baterije, kao i mogućnost promene brzine. Takođe, kako biste održali kontinuiran tempo usisavanja na uređaju se nalazi i opcija automatskog zaključavanja Lock. Ovaj uređaj osim što usisava, poseduje i dodatak za brisanje podova sa velikim rezervoarom za vodu, što ga čini all in one uređajem i home statement-om svakog doma.

Jedna od značajnijih karakteristika ovog štapnog usisvača jeste lako i brzo pražnjenje na samo jedan klik. Ono što će vas obradovati isto koliko i nas jeste da iako je pražnjenje jednostavno, ne mora da bude učestalo. Posuda u kojoj se taloži prašina je prilično velika i ne zahteva stalno pražnjenje usisivača.

Foto: Maja Mijatović

Učitati još
Zatvori