Šta je girl dinner i zašto se gotovo sve devojke pronalaze u ovom trendu?
Šta je girl dinner i zašto se gotovo sve devojke pronalaze u ovom trendu?

Šta je girl dinner i zašto se gotovo sve
devojke pronalaze u ovom trendu?

Do sada smo gotovo uvek govorili o hiperprodukciji trendova koje nam pretežno nameće Tik Tok platforma i njen prilično zahvalan algoritam. Upravo ta haotična atmosfera na društvenim mrežema neretko dovodi do uspostavljanja trendova koji su nepraktični ili jednostavno vrše negativan uticaj na društvo. Jedan takav, ili se barem tako definiše, jeste girl dinner. Pojedini kritičari pronalaze negativne aspekte ovog gastro talasa u formiranju nezdravih navika kada je u pitanju ishrana. Međutim, ono što isti ti kritičari zaboravljaju jeste da je Tik Tik samo detektovao pojavu koja se uveliko dešava. Girl dinner nije nezdrava navika koju su nam nametnule društvene mreže, već užurbana svakodnevica.

Zašto se mnoge devojke poistovećuju sa ovim „trendom“?

Kao što smo već rekli, ovo nije trend koji devojke slepo prate, već isticanje kako izgleda jedna obična ženska večera. Da li je često nezdrava? Verovatno. Da li je nužno zlo? Ne bismo rekli. Užurbana svakodnevica, balansiranje između karijere i dinamičnog privatnog života neretko dovodi upravo do spremanja onoga što se danas naziva girl dinner, a ono što smo do sada smatrali praktičnin, jednostavnim i brzim obrokom. Čak i Bridget Jones može da potvrdi našu teoriju.

 

Šta je zapravo girl dinner?

Jednostavno, večera pripremljena od sastojaka koji se već uveliko nalaze u našem frižideru. Najbitniji deo, te namirnice se u realnom gastro svetu ne kombinuju zajedno. Takođe, ukoliko u frižideru postoje svi delovi koji bi u savršenom svetu formirali jedan pristojan sendvič – hleb, namaz i šunka jedu se odvojeno. Po mogućnosti iz pakovanja u kojima se nalaze. Ne zaboravite, što manje prljavih sudova, to bolje. Ostaci od ručka, jednostavne paste, nudle i još sličnih gastronomskim specijaliteta takođe spadaju u girl dinner kategoriju.

Kako bismo vam što više približili ovaj trend, u nastavku teksta pronađite ultimativne girl dinner recepte, koje ne preporučujemo da rekreirate s obzirom na to da verovatno krijete svoj negde u rukavu.

@starsguideme_

I thought i was the only one until i realised there’s a whole trend 😅✨🌸🤍🫧💕 #girldinner

♬ original sound - hanana

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori