Retro fotografije su u trendu –  mi znamo kako da ih kreirate
Retro fotografije su u trendu –  mi znamo kako da ih kreirate

Retro fotografije su u trendu – mi
znamo kako da ih kreirate

Sezona odmora stoji uz znak jednakosti sa putovanjima, koja često iznedere lepe i instagramične fotografije. Ili barem mi tako mislimo. S obzirom na to da su ove godine jako popularni analogni aparati, poznatiji kao kreatori retro fotografija, verujemo da ste i vi zaželeli da napravite neku takvu sliku.  A ako do toga želite doći malo lakšim putem, od toga da kupite takav aparat, mi vam donosimo rešenje za to.

Huji cam

Huji Cam je odličan uređivač fotografija koji vam omogućava da svoje moderne slike pretvorite u retro remek delo. Sadrži nekoliko vintage filtera i funkcija, kao i izbor okvira i nalepnica kako bi vaše fotografije dobile vibe iz 80-ih. Ono što je posebno interesantno u vezi ove aplikacije jeste to što nikad ne znate šta ćete dobiti dok ne fotografišete. Svaki put se možete iznenadtiti. Svaka slikaj je jedinstvena u tome što prikazuje drugačije prelamnje svetlosti. To dodatno menja doživljaj fotografije.

Aplikacija nudi dva pristupa editovanju – postoji full viewfinder mod i standardni tiny viewfinder mod. Nama se više dopada ovaj maleni. Koristeći njega, uspećete da uslikate više fotografija, uz minimalno prisustvo pomuke i maksimalan pozitivan efekat kompozicije same fotografije. Uz to, on je i diskretan, nečujan, te niko neće ni primetiti da (se) slikate. Takođe, ovaj režim omogućava bolju alokaciju boja, oblika, tonova i tekstura. Uz to, elementi poput linija, zaobljenja i sličnih dodataka unutar aplikacije se lakše inkorporiraju u vašu fotografiju putem ovog načina rada.

 

Dazz cam

Dazz cam je aplikacija za fotografisanje koja nudi realističnu filmsku fotografiju. Inspirisan je retro filmskim kamerama , i vraća boju, teksturu i šum filma iz ranijih perioda. Aplikacija takođe nudi zanimljive efekte prelamanja svetlosti i s vremena na vreme dodaje i drugačije boje. Dazz cam je besplatna aplikacija koja čini da vaše fotografije izgledaju kao da su snimljene u eri 90-ih. Samo jedan klik na željenu kameru i vaše fotografije će odmah izgledati kao da su izašle iz rolne filma. Broji veliku količinu preuzimanja, što nas ne čudi, s obzirom da nudi najrealističan prikaz fotografija iz ere osamdesetih i devedesetih godina.

Fimo cam

Ova aplikacija omogućava korisnicima da direktno vide fotografiju onkvu kako žele da ona ispadne dok slikaju. Uz pomoć nje preskačete korak dodavanja filtera. Sa osam unapred podešenih podešavanja dizajniranih da uhvate suštinu filmskih kamera stare škole kao što su KDChrome 64 ili Kodak EK 80, možete da replicirate izgled starih foto albuma korišćenjem različitih sočiva, blica, boja, ogrebotina, treperenja, efekata prašine i još mnogo toga.

Učitati još
Zatvori