Retro fotografije su u trendu – a mi znamo kako da ih rekreirate
Retro fotografije su u trendu – a mi znamo kako da ih rekreirate

Retro fotografije su u trendu – a mi
znamo kako da ih rekreirate

Sezona praznika i odmora stoji uz znak jednakosti sa putovanjima, koja često rezultiraju instagramičnim fotografijama. Ili barem mi tako mislimo. Sa obzirom na to da su već neko vreme veoma popularni analogni aparati, poznatiji kao kreatori retro fotografija, verujemo da ste i vi zaželeli da napravite neku takvu.  A ako do toga želite da dođete malo lakšim putem, mi donosimo rešenje – aplikacije kojima se može postići sličan efekat.

01. Huji Cam

Huji Cam je odličan uređivač fotografija koji vam omogućava da moderne slike pretvorite u retro remek-delo. Sadrži nekoliko vintage filtera i funkcija, kao i izbor okvira i nalepnica kako bi vaše fotografije dobile vibe iz osamdesetih godina. Ono što je posebno interesantno u vezi ove aplikacije jeste to što nikad ne znate šta će biti finalni rezultat, te se svaki put možete iznenaditi. Svaka fotografija je jedinstvena i prikazuje drugačije prelamnje svetlosti. A to dodatno menja doživljaj.

Aplikacija nudi dva pristupa uređivanju fotografija – postoji full viewfinder mod i standardni tiny viewfinder mod. Ipak, nama se više dopada ovaj maleni. On je diskretan, nečujan, te niko neće ni primetiti da (se) fotografišete. Takođe, ovaj režim omogućava bolju alokaciju boja, oblika, tonova i tekstura. Uz to, elementi poput linija, zaobljenja i sličnih dodataka unutar aplikacije se lakše inkorporiraju u vašu fotografiju putem ovog načina rada.

02. Dazz Cam

Dazz Cam je aplikacija za fotografisanje koja nudi realističnu filmsku fotografiju. Inspirisan je filmskim kamerama i vraća boju, teksturu i šum filma iz ranijih perioda. Aplikacija takođe nudi zanimljive efekte prelamanja svetlosti i sa vremena na vreme dodaje i drugačije boje. Dazz cam je besplatna aplikacija koja čini da vaše fotografije izgledaju kao da su snimljene u eri osamdesetih i devedesetih godina. Samo jedan klik na željenu kameru i vaše fotografije će odmah izgledati kao da su izašle iz rolne filma.

03. Fimo Cam

Aplikacija Fimo Cam omogućava korisnicima da direktno vide fotografiju onakvu kako žele da ona ispadne dok fotografišu. Pomoću nje, preskače se korak dodavanja filtera. Sa osam podešavanja dizajniranih da uhvate suštinu filmskih kamera stare škole kao što su KDChrome 64 ili Kodak EK 80, možete da replicirate izgled starih foto albuma korišćenjem različitih sočiva, blica, boja, treperenja, efekata prašine i još mnogo toga.

Učitati još
Zatvori