Drugačije iskustvo putovanja: Tri turističke destinacije koje bi trebalo posetiti makar jednom u životu
Drugačije iskustvo putovanja: Tri turističke destinacije koje bi trebalo posetiti makar jednom u životu

Drugačije iskustvo putovanja: Tri turističke destinacije koje bi trebalo posetiti makar jednom u životu

Ljubitelji putovanja i avanturisti često pronalaze inspiraciju za svoje sledeće putovanje pretražujući turističke destinacije koje su specifične i egzotične. Mi smo zbog toga (kao veliki avanturisti) krenuli u potragu za destinacijama koje mogu da ponude potpuno drugačiji doživljaj odmora. Od grada koji je čitav okrečen u jednu boju, do nacionalnog parka koji krije čitav jedan nesvakidašnji izgled ali i ekosistem. Nažalost, sve ove destinacije nisu nam nimalo blizu te bi svako od nas trebalo da razmisli o tome da ih makar jednom u životu zaista poseti.

Šefšauen, Maroko

Šefšauen je jedan od najposećenijih gradova u ovoj državi. Poznatiji još kao „Plavi grad“, Šefšauen je specifičan i po tome što se nalazi na severu Marokau planinskom masivu Rif. Građevine u ovom gradu su, kako i njegov drugi naziv aludira, potpuno indigo plave boje što ga definitivno izdvaja od svih gradova u ovoj regiji. Ukoliko ste ipak mislili da je razlog za jarko plavu boju prirodan, moramo vas razuveriti. Šefšauen je grad koji je čeznuo za turistima dok se meštani nisu dosetili da samo jednostavno ofarbaju čitav grad u plavu boju kako bi privukli posetioce. Na kraju, njihova ideja urodila je plodom i do sada je ovaj grad u Maroku najpopularnija destinacija za turiste.

Cingi de Bemaraha, Madagaskar

Oni koji vole Đavolju Varoš, biće takođe pozitivno iznenađeni ovim prirodnim fenomenom u Madagaskaru. Efektom horizontalne i vertikalne erozije nastala je „šuma“ od krečnjaka. Ovaj fenomen, spada u nacionalni park na Madagaskaru, a krase ga brojne životinjske i biljne vrste koje su opstale samo na prostorima Cingi de Bemaraha. Cingi de Bemaraha spada u retke prirodne rezervate koji se nalaze na listi UNESCO-ve svetske baštine. Ovaj geološki fenomen krasi i popularan drveni most, koji najhrabrijima omogućava nestvaran pogled na čitav park. Da li biste se vi usudili da ga pređete?

Plaža svinja, Bahami

Jedna od najvećih turističkih atrakcija na Bahamima jeste, ni manje ni više, plivanje sa divljim svinjama. Ova vrsta životinja na Bahamima uživa u čistoj vodi u Atlantskom okeanu. Nastanjena je na području nenaseljenog ostrva, poseta plaži je priča za sebe. Dok su meštani ovog mesta besni na najezdu divljih svinja, turisti su oduševljeni prilikom da se kupaju zajedno sa njima. Svako ko poseti ovo ostrvo neretko odluči da se upozna sa čarima Floride, Kube i Kariba koji su u samom komšiluku. Tropska klima tokom čitave godine je verovatno razlog zbog kog stanovnici u ovom delu planete žive laganim tempom, a verujemo da bi se isto dogodilo i svima vama.

Foto: Pexlels; Unsplash; Instagram

Učitati još
Zatvori