Sneaker shops koje obavezno posećujemo u Atini
Sneaker shops koje obavezno posećujemo u Atini

Sneaker shops koje obavezno
posećujemo u Atini

Da je sneaker kultura uzela maha uveliko je poznata priča, a nakon Pariza nakratko se selimo u Atinu. Kako smo ne tako davno imali priliku da prošetomo upravo grčkom prestonicom ono što nam je zapalo za oko jeste njihova osvešćenost kada je reč o kulturi zasnovanoj da kultnim modelima patika koji su izvršili snažan uticaj na celokupnu modnu industriju.

Kada u svega nekoliko koraka uočite Cactus Jack Air Jordan Low i Olive i Fragment modele, jasno je da se priča ozbiljno zahuktava. Ni Air Max modeli nisu izostali, a celokupna streetwear scena je bespogovorno u znaku The North Face i Carhartt komada.

Bilo kako bilo, došao je trenutak da izlistamo ultimativne sneaker shops koje smo posetili u Atini – a predlažemo i vama da učinite isto.

Tike Athens

First stop – Tike, naravno. Smeštena u centru grada, ova radnja predstavlja imrezivno iskustvo koje spaja streetwear kulturu, pravi hip hop i boujee enterijer u kojem je svaki ćošak pažljivo osmišljen. Kada je reč o samom asortimanu, kolekcije u Atini se ne razlikuju mnogo od naših. Plastičnije rečeno, i ovde imate priliku da detektujete brojne aktuelne modele patika, a naglasak je definitivno da lukavo prikazanim Air Max siluetama. Ili su barem nama bile u fokusu.

FÜEL

Za ovu radnju važi misao da je jedna od najznačajnijih sneaker shops lokacija u Atini, a prvu radnju u otvorili na Kefaloniji još 2014. godine. Nešto poput Tika, FÜEL je epicentar streetweara koji okuplja modne zaluđenike najistančanijeg ukusa. Umetnost, arhitektura i sneaker kultura kreirali su idealnu fuziju koja predstavlja autentično iskustvo zasnovano na multimedijalnom prikazivanju novih kolekcija.

Dangerous Minds

Dangerous Minds je još jedan sneaker shop u nizu koji ne treba da izostavite kada dođete u Atinu. Njihova mantra se zasniva na vizionarskom delanju bez kompromisa i praćenju svojih snova preuzimajući moguće rizike, a asortiman se oslanja upravo na hypebeast estetiku i implementiranje najpopularnijih streetwear komada. Kada je reč o patikama iznenadiće vas ponuda New Balance i Vans modela.

Retro 23

Iako se njihova najveća radnja nalazi na Kritu, Retro 23 je autentični sneaker shop u kojem se neretko nalaze limitirani modeli patika, kao i ostalih odevnih komada. Iako izbor u atinskoj radnji nije velik, reklo bi se da je zaista pažljivo odanran. Na našem radaru su se našle retro adidas trenerke, kao i vintage-inspired Nike majice i komadi brenda Grimey. Kada je reč o enterijeru, na samom ulazu se nalaze zastakljenje Air Max 97-ice – i to je sve što nam je bilo potrebno.

Ministry Of Concrete

Ministarstvo skejta je najprecizniji naziv ovog sneaker shopa s obzirom na to da predstavlja svojevrsnu bajku svakog ljubitelja ove street kulture. Iako zaista možete da pronađete popularne modele patika po prostupačnim cenama, reklo bi se da je ova radnja ipak usmerena ka celokupnom uličnom stilu. Iznenadio nas je odličan izbor dokuseva poput Lacoste, Carhartt, The North Face, kao i Dickies i Nike modela. Čak i ženskih! Takođe, aosrtiman uživa i sjajan izbor (cargo) pantalona.

Učitati još
Zatvori