Bahamska ostrva su jedna od najatraktivnijih destinacija, a Rosewood Baha Mar je neizostavno odmaralište na tom putu
Bahamska ostrva su jedna od najatraktivnijih destinacija, a Rosewood Baha Mar je neizostavno odmaralište na tom putu

Bahamska ostrva su jedna od najatraktivnijih destinacija, a Rosewood Baha Mar je neizostavno odmaralište na tom putu

Svako putovanje posebno je na svoj način. Bilo da planirate da vaše sledeće bude samostalno, u društvu partnera ili najboljih prijatelja – pre svega, posebnu pažnju neophodno je obratiti na kvalitetan smeštaj u kom ćete se osećati kao kod kuće. Štaviše, možda čak i bolje. Dobar smeštaj rezultiraće još boljim iskustvom na putovanju, sa kog ćete se vratiti potpuno odmorni.

Upravo zbog toga, Journal navigacija je u više navrata pošla na ekspediciju oko sveta. U tom procesu, izdvojili smo neke od hotela koji elegancijom privlače pažnju već na prvi pogled. Između ostalog, to su lanac Casa Cook hotela, kao i hotel Pulizer u Amsterdamu. Ovaj put, virtuelni vodič otišao je korak dalje, i to čak do Bahama, u čijem glavnom gradu pronalazimo hotel Rosewood Baha Mar.

IN THE MOOD FOR … good times

Tropska klima tokom čitave godine razlog je zbog kog stanovnici u ovom delu planete žive laganim tempom. Ujedno, to je i odgovor na pitanje zašto se ljudi odlučuju da posete Bahame. Ako se i vi nalazite među potencijalnim turistima, odmaralište Rosewood Baha Mar definiše se kao utočište luksuza, ali i lokalnog nasleđa. Filozofija ovog hotela u skladu je sa onim koji su mu srodni, i to iz svetski poznatog lanca Rosewood Hotels & Resorts.

Njegove kreatore i celokupan tim ujedinila je želja da stvore nešto sasvim moderno. Kao rezultat, nastale su mnogobrojne oaze mira. Kada je u pitanju Nassau, odnosno glavni grad Bahama, u njegovom središtu pronalazimo nešto drugačiju oazu, i to bahamskog komfora i prefinjenosti – sa čak 224 sobe.

Dakle, ukoliko će vas avanturstički duh ove ili neke naredne sezone odvesti u Nassau – Rosewood Baha Mar nezaobilazno je odmaralište. Ono je u potpunosti opremljeno – i to baš po svačijem ukusu.

U neposrednoj blizini, odnosno u sklopu kompleksa, nalaze se spa centri, tereni za golf, bazeni, vodeni parkovi i druge [ raznovrsne ] lokacije poznate po dobrom provodu. Upravo u ovom mestu, rečenica heaven is a place on earth dobija svoje pravo značenje, a pojam spokojnost sasvim novu dimenziju.

IN THE MOOD FOR … great food 

Sofisticirani život [ na zatvorenom i otvorenom ] ujedno se prenosi i na gastronomski aspekat. Malo je poznata činjenica da prilikom posete Bahamskim ostrvima postoji nekoliko jela koje bi trebalo da probate. Upravo sa ukusima lokalne kuhinje moguće je upoznati se i u ovom hotelu, odnosno njegovim brojnim restoranima.

U sklopu hotela nalazi se čak osam kafića i restorana, a njihova jela prilagođena su gotovo svakom gostu. Bilo da želite da isprobate nešto novo ili ste ipak ljubitelj klasičnih jela – ukusni i kvalitetni sastojci koji se koriste u kuvanju neće vas razočarati.

Od samog otvaranja, Rosewood Baha Mar prepoznat je kao jedno od najboljih karipskih odmaralište. Svaki detalj u određenoj meri odaje počast bogatog kulturi Bahamskih ostrva, bilo da je u pitanju dizajn apartmana, izbor hrane i pića ili nešeto sasvim drugačije. Upravo zbog toga, ukoliko planirate putovanje na ovom području – pinujte odmaralište Rosewood Baha Mar kao neizostavnu stavku.

Foto: Instagram / @rosewoodbahamar & @claireyochum

Učitati još
Zatvori