Girls trip: Ovo su idealne evropske destinacije za prolećno putovanje sa drugaricama
Girls trip: Ovo su idealne evropske destinacije za prolećno putovanje sa drugaricama

Girls trip: Ovo su idealne evropske destinacije za prolećno putovanje sa drugaricama

Girls trip! Putovanja sa drugaricama naša su omiljena aktivnost. Topliji, prolećni dani podrazumevaju i naše logovanje na aplikacije za putovanja i bukiranje letova i smeštaja. Nedavno smo otkrili koje su to lokacije idealne za mother-daughter putovanje. Potom smo isplanirali obilazak Istanbula, ali i putovanje koje su inspirisali omiljeni romani.

U regionu smo izdvojili Rovinj kao must-visit lokaciju. Sada je vreme za putovanje sa prijateljicama, a ovo su idealne evropske destinacije za takvo prolećno putovanje.

Barselona, Španija

Barselona je uvek dobra ideja. Kombinacija odlične gastro scene, uzbudljivog noćnog života i peščanih plaža samo su neki od razloga zašto je Barselona idealna lokacija za girls trip. Iako ovaj grad ima mnogo sunčanih dana u godini, te nije isključivo rezervisan za proleće i leto, ukoliko pak želite da se okupate u moru, preporučujemo da let bukirate upravo sada – za jun.

Barselona je idealno mesto i za beskrajne šetnje i wine & tapas momente. Putovanje sa drugaricama u Barselonu je odličan izbor – i poželećete da ga ponovite, bez sumnje.

Lisabon, Portugal

Lisabon je poslednjih godina sve atraktivnija turistička destinacija. Ovaj živ, šareni grad poznat je po odličnoj zabavi na svakom koraku, kao i brojnim gastronomskim užicima. Ukoliko planirate da sa drugaricama otputujete u Lisabon, predlažemo da odsedate što centralnije, budući da vas očekuje mnogo šetnje – i to uzbrdo.

Od hrane, nezaobilazan je desert Pastel de Nata, koji smo pronašli i u Beogradu. Tu su i atrakcije poput vožnje čuvenog tramvaja broja 28 koji prolazi pored svih ikoničnih znamenitosti Lisabona – a tu je i faktor Instagramičnosti. Oduševiće vas azuležos – čuvene portugalske pločice čija je mini verzija odličan suvenir.

Pariz, Francuska

Iako Pariz uglavnom asociramo sa romantičnim putovanjima, prestonica Francuske odličan je izbor i za putovanje sa drugaricama. Razloga je mnogo. Od bezbroj bistroa i restorana u kojima možete da uživate satima, posmatrajući život i dešavanja oko sebe, preko knjižara, muzeja, sve do noćnog života.

Pariz nudi sve, te ukoliko je vaša ekipa prijatelja ona u kojoj vladaju suprotne estetike i očekivanja od putovanja, ne brinite. Pariz nudi podjednako uzbudljiv noćni život, koliko i umirujuće šetnje pored reke Sene. Ne propustite Cafe de Flore i Shakespeare and Company knjižaru – kod turista su popularne sa razlogom.

Učitati još
Zatvori