Izdvojili smo najuzbudljivije književne ture: Ovo su mesta iz romana koja možete posetiti
Izdvojili smo najuzbudljivije književne ture: Ovo su mesta iz romana koja možete posetiti

Izdvojili smo najuzbudljivije književne ture: Ovo su mesta iz romana koja možete posetiti

Zamislite da šetate ulicama koje su inspirisale neke od najvećih književnih dela, ili da pijete kafu u kafiću gde su vaši omiljeni likovi razmenjivali šapate. Književne ture vam omogućavaju upravo to – putovanje kroz stranice vaših omiljenih romana. Svaka od ovih destinacija, osim što predstavlja mogućnost da živite dan kao omiljeni literarni junak, nudi jedinstveni uvid u živote i umove pisaca koji su oblikovali književnost. Književne ture stoga su savršen način da se književnost oseti svim čulima.

Tragovi Jamesa Joycea / Dablin, Irska

Ako ste fan Uliksa, zašto ne biste proveli dan kao Leopold Bloom? Dablinski Joyceov dan savršena je prilika da se upustite u literarne avanture, pratite Bloomove korake, i , naravno, završite dan s tradicionalnim irskim obrokom. Uživajte u dablinskom duhu dok pratite rute opisane u knjizi, i možda naiđete na neka od mesta koja su oživljena u ovom monumentalnom delu.

Baker Street / London, Engleska

Ništa ne viče Sherlock Holmes glasnije od ove čuvene londonske adrese. Iako je Sherlock plod mašte Arthura Conana Doylea, poseta muzeju na Baker Streetu 221B može vas navesti da povremeno pogledate preko ramena u potrazi za doktorom Watsonom ili nekim zlikovcem. Nemojte se iznenaditi ako se osetite kao pravi detektiv dok lutate kroz ovaj istorijski deo Londona.

Svet Lisbeth Salander / Stokholm, Švedska

Ako ste uživali u trilerima Stiega Larssona, švedska prestonica nudi Millennium turu koja vas vodi kroz mračne uglove grada koje Lisbeth Salander zna kao svoj džep. Opremite se dobrim cipelama i krenite u osvajanje podzemlja Stokholma, ali pripazite da ne upadnete u kakvu špijunsku zaveru! Ova književna tura idealna je za otkrivanje znamenitosti koje su oblikovale napete scene iz knjiga, te budi adrenalin misterioznog, koje se krije iza svakog ugla.

Tolstojev dom / Yasnaya Polyana, Rusija

Tolstojev dom, gde je napisao Rat i mir i Anu Karenjinu otvara vrata posetiocima koji žele da zavire u život jednog od najvećih ruskih pisaca. Možda ćete čak i naći inspiraciju za svoj ep. Tokom posete, možete prošetati kroz iste vrtove u kojima je Tolstoj razmišljao o svojim likovima i prepustite se atmosferi koja je oblikovala neka od najznačajnijih dela svetske književnosti.

Učitati još
Zatvori