24 sata u Milanu: Ovo su must-visit lokacije ove dinamične metropole
24 sata u Milanu: Ovo su must-visit lokacije ove dinamične metropole

24 sata u Milanu: Ovo su must-visit
lokacije ove dinamične metropole

Nakon što smo pronašli kolevku minimalizma unutar pariskih odaja Beige hotela i napravili čitav plan putovanja za Lisabon, preko alpskih predela Švajcarske i Italije, stigli smo do modnog epicentra geografske štikle.

Nalazimo se u Milanu, u gradu koji predstavlja imperativ Fashion Week-a, izvanredne hrane i estetičkih mesta. S tim u vezi, ukoliko svoju sledeću one-way kartu usmerite ka ovoj posh destinaciji, znamo koja su to must visit mesta koja će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Vodimo vas na odličnu klopu, mnoštvo unetničkih izložbi i odlične koktele (samo ne zaboravite upečatljiv autfit).

Stop 1. (Brunch time)

Pre samog govora o italijanskim gastro draguljima, u obzir definitivno treba uzeti i dvokratno radno vreme. Ovaj princip individualan je za svaki lokal, međutim ustanovili smo da se “generalnim” radnim vremenom može okarakterisati period od 09:00-14:30 pa od 19:00-00:00.

Jutarnji časovi i stylish Milano ovog puta odlučili su da nas odvedu na proveren brunch spot. Ovog puta, istraživanje italijanskog modnog bisera započeli smo u odajama LuBar restorana. Pored i više nego instagramičnog ambijenta, ova skrivena oaza nudi raznovrsan meni bogat mnoštvom must try opcija. Od all time classic brunch essential kroasana, avokado tosta i jaja na oko do izvanrednih dezerta i sicilijanskih Canalone poslastica.

Stop 2. (Exibition o’clock)

Nakon prve jutarnje kafe i izvanrednog doručka unutar raskošnih odaja prepocučene brunch lokacije, vreme je da obiđemo izložbe koje ovaj magičan grad nudi. S obzirom da smo već spominjali izvanrednu From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana izložbu, na našem radaru probašla se još jedna dozajnerska izložba, ali ovog puta uoči enterijerne industrije.

Milan Design Week imaćete prilike da posetite u periodu od 15.-21. aprila. Modna prestonica u toku pomenute manifestacije, na trenutak pretvara se u epicentar dizajna enterijera. Mesto na kom možete pronaći svoj novi #enterior inspo ili se pak diviti unetničkim komadima nameštaja koji krase ovu izložbu. Neke od naših omiljenih modnih kuća, uključujući brendove Botega Venetta, Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi i mnoge druge, prezentovaće svoje dizajnerske komade nameštaja na pomenutoj manifestaciji. S tim u vezi, i da jeste i da niste u procesu renoviranja svog doma, zasigurno tvrdimo da je Milan Design Week umetnički must visit ove destinacije.

Stop 3. (Pasta time + fashion spots)

Već je došlo vreme za main course i ručak, te kako se nalazimo u Italiji, prosto bi uvredljivo bilo izostaviti pastu. Pored mnoštva skrivenih dragulja ove metropole koji nude pravi gastronomski užitak, izdvojili smo neke koji su se našli na samom vrhu naše gastro liste.

#1 Osteria da Fortunata – Gastro kolevka koja spaja čak tri italijanske destinacije, Milano, Rim i Boljonju, pronašla se na samom vrhu naše must visit liste. U ovom lokalu, oduvek se tražilo mesto više, te ga takođe možete prepoznati po ogromnoj gužvi ispred vrata ovog restorana. Za njega se često govori da služi jednu od najboljih pasti u Milanu, s obzirom da se unutar odaja ovog skrivenog blago svakodnevno pravi sveža homemade pasta. Istinske ukuse Italije, okusićetw baš ovde, te nećete pogrešiti ni sa jednim specijalitetom sa menija.

@osteria_da_fortunata_italia

#2 Beefbar – Ukoliko pak želite da probate nešto mesnatije obroke pod italijanskim potpisom, preporučujemo Beefbar. Poznati restoran, svoju reputaciju izgradio je na raznolikim varijacijama specijaliteta s biftekom. Luksuzan ambijent, upotpuniće vaš užitak u milanskim specijalitetima.

#3 Dolce & Gabanna Martini – Italijanska Dolce vita saga u svom epicentru još jednom je poentirala Dolce & Gabanna brend. Ovog puta u formi restorana, italijanska modna kuća uplovila je u svet kulinarstava. Zanimljiva činjenica je da svo posuđe iz restorana poznate modne kuće, možete kupiti u sklopu Dolce & Gabbana Casa kolekcije. Odlični kokteli, dezerti i raznovrsna selekcija main course jela, uz fantastične burgere, predstaviće vaš apsolutni must visit spot uz potpis poznatog brenda.

Stop 4. (Admiring the art)

Uz mnoštvo muzeja i izvanrednih galerija koje ova metropola nudi, još jednom smo se osvrnuli na modna blaga ovog grada. The devil works hard, but Prada works barder, te se konceptualna umetnost ovog puta našla pod potpisom italijanske modne kuće. Od 1993. godine Fondazione Prada predstavlja kulturnu instituciju konceptualne umetnosti ujedinjavajući umetnost kao takvu uz modni dizajn. Svoj milanski #artđir definitivno možete započeti na ovoj destinaciji.

Stop 5. (Dinner + cocktails)

Uz prisustvo sitnih časova, kokteli su apsolutni must. A kada pronađete mesto s raznovrsnom kartom ovih slatkastih pića uz izvanredan meni, slobodno možemo reći da ste uboli gastro jackpot. Restoran Rumore unutar Portrait Milano koncepta, osvojio nas je kako svojim ambijentom tako i bogatim menijem. Pomenuta lokacija predstavlja jedan od apsolutnih favorita nekih od naših omiljenih italijanskih influnesera, te ga definitivno možemo nazvati it mestom. Ova glamurozna lokacija nudi i private dinning opciju, te možete zakupiti određeni deo lokala i za privatne proslave.

Učitati još
Zatvori