Planiramo prolećna putovanja: Vozom kroz alpske predele Italije i Švajcarske
Planiramo prolećna putovanja: Vozom kroz alpske predele Italije i Švajcarske

Planiramo prolećna putovanja: Vozom kroz
alpske predele Italije i Švajcarske

Mada Švajcarsku i njene bajkovite predele obično rezervišemo za zimsko putovanje, ovog puta rešili smo da proleće posvetimo obilasku ove zemlje. Razlog? Zato što je to moguće učiniti vozom, uz kratku posetu (podjednako magičnoj) Italiji.

Prirodne lepote i pejzaži Švajcarske i Italije predstavljaju uzbudljiv doživljaj – u svako doba godine. I dok nesumnjivo zimski periodi nude priliku za uživanjem u belim vrhovima Alpa, proleće je jedinstveno doba u kojem možete videti u istom kadru zelenilo švajcarskih i italijanskih pašnjaka, dok snegovi još uvek krase planinski venac.

Bernina Express na svojoj standardnoj ruti u trajanju od oko četiri časova prolazi kroz scenične predele švajcarskih Alpa, krećući se na trasi od italijanskog grada Tirana do švajcarskog Lugana.

Osim seoskih mesta među Alpima, Bernina Express vodi i kroz neke od najuzbudljivijih švajcarskih gradova. Osim Ziriha, Lugano je jedan od njih, smešten na istoimenom jezeru, sa kojeg se pruža pogled na raznobojne vile i arhitekturu karakterističnu za ovu regiju. Sa druge strane, jezero je okruženo brdovitim zelenim šumama. Iako površinski mali, ovaj gradić predstavlja jedan od luksuznih centara zemlje, sa brojnim prodavnicama najvećih modnih brendova, pa usputno pristajanje možete iskoristiti i za šoping. Ukoliko biste radije proveli vreme kao lokalci, onda su poslastičarnice u Luganu the place to go – za uživanje u ukusima najfinijih mlečnih čokolada.

Na ruti se posebno ističu i brojni kameni mostovi i vijadukti, koji doprinose iskustvu. Osim toga, putovanjem je obuhvaćen i obilazak brojnih kulturnih i istorijskih znamenitosti, između ostalih i lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a.

Foto: Instagram (@choweitravel, @sennarelax, @bernina.express)

Učitati još
Zatvori