Osim zbog letovanja, ovog leta, Crnu Goru biramo i zbog svetskih imena koja dolaze
Osim zbog letovanja, ovog leta, Crnu Goru biramo i zbog svetskih imena koja dolaze

Osim zbog letovanja, ovog leta, Crnu Goru biramo i zbog svetskih imena koja dolaze

Kada biramo idealnu letnju destinaciju, trudimo se da pored kristalno čistog mora, lepih plaža i hedonističkog ugođaja, postoje i druge aktivnosti, ali i nezaboravne avanture i trenutke koje ćemo još dugo pamtiti. Budući da statistike pokazuju da se koncerti i slični kulturni događaji najduže pamte, činjenica da na samo sedam sati lagane vožnje od Beograda, na IT destinaciji, u Tivtu, ovog leta dolaze velike zvezde, obećava upravo to. Pa tako, Porto Montenegro, ovog leta, pored brojnih drugih usluga i prednosti, nudi i kalendar nezaboravnih dešavanja. Od umetničkih izložbi, modnih događaja, pa sve do dolaska ikonične Isabelle Rossellini čiji rad pratimo, volimo i poštujemo, a koja je nedavno, sasvim spontano, postavila i ikonični nail trend o kome smo pisali, kao i nastupa francuskog benda Nouvelle Vague koji je ovog leta nikad bliži, povod su da isplaniramo ovo putovanje na vreme.

Journal tim [ as usual ] donosi insajderske informacije i sve što bi trebalo da znate o predstojećim dešavanjima na temu umetnosti, muzike, mode, hedonističkih užitaka pa čak i razgovora o mentalnom zdravlju. Pripremite svoje (one-way) avionske karte. Letimo do Tivta gde nas u Porto Montenegru – našoj oazi luksuza i dobrog provoda, čeka provod za pamćenje.

JUN


Jun predstavlja laganu [ i preko potrebu ] uvertiru u letnju sezonu. Nepretenciozan, jun je uvek idealan za prvi weekend getaway. I tada pod obavezno biramo Crnu Goru. Ovog juna, Journal navigacija vodi do omiljene nam Boke, pravo u Porto Montenegro gde nas čekaju sjajna dešavanja. Od nezaboravnih muzičkih dešavanja pa sve do psiholoških radionica, jun pod numerološkom oznakom 24 letnju sezonu započeće i više nego zanimljivo.

01 | 35th Anniversary Exhibition 

Prva privatna galerija crnogorskog podneblja, a danas i jedna od najpoznatijih u regionu, 16. juna nas poziva da proslavimo tri i po decenije njenog poslovanja. Osim toga, slavimo i umetnost kao takvu. Zajedno sa svim ljubiteljima umetnosti Gayo Art Gallery organizovaće handcrafted koktel veče, a za dobar provod i muziku biće zaduđen dižej. Uživajte u laganoj nedelji, u ambijentu gde su remek-dela ovog mediteranskog bisera u fokusu, okruženi ljudima iz umetnosti.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

02 | Made in New York Jazz Festival

Letnju avanturu možete nastaviti na muzičkoj frekvenciji, jer imamo odličan povod za to. Grammy winning i world-famous jazz muzičari Jeff „Tain“ Watts, Nathan East i mnogi drugi dolaze u Porto Montenegro. I to povodom devetog izdanja, sada već kultnog festivala, Made in New York Jazz Festival. Lineup je pažljivo selektovan, tako da bude na vibraciji kako biste osetili impuls Njujorka i prepoznatljivog jazza. Karte za ovo veče u jadranskom Manhattnu možete poručiti online. Festival jazz muzike će se održati u Synchro naselju Porto Montenegra 21. juna.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Made in New York Jazz Festival
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Made in New York Jazz Festival

02 | Understanding Our Roots: Moving Forward from Trauma

Nakon Njujorka, Londona, Berlina, Brisela i Dablina, koautor knjige #1 New York Times bestsellera Mit o normalnom i jedinstvenog programa Mentalna Kiropraktika, Daniel Mate po prvi put gostuje u Crnoj Gori i Porto Montenegru – zajedno sa Ninom Bajković, Savetnicom Transakcione Analize, psihoterapeutom u edu. i osnivacicom NB Psihoterapije. Ne propustite priliku da steknete znanje o tome kako da iskoristite svoj maksimalni potencijal. U sklopu događaja Understanding Our Roots: Moving Forward from Trauma i radionice Mentalne Kiropraktike, imaćete jedinstvenu priliku da istražite toksične uticaje savremene kulture, posledice traume i transgeneracijske traume, kao i efekte usvojenih disfunkcionalnih obrazaca na našu svakodnevicu i život. Njihova misija je da inspirišu učesnike da savladaju lične izazove i steknu resurse da žive autentičniji život. Karte za glavni dogadjaj i radionicu, možete rezervisati online.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

JUL


Jul najčešće vrvi od dešavanja na primoru, te je selektovan i pažljivo odabran sadržaj karta za dobar provod. Zlatna sredina letnjeg perioda povešće nas na (modno) putovanje. Na Journal i Porto Montenegro kalendaru, jul je u znaku morskih talasa i nezaboravnih trenutaka, ali pomalo i mode.

01 | International Fashion Festival

Kako nas Porto Montenegro spaja morskim horizontima i luksuznim doživljajem koji upućuje svojim gostima, sličnim konceptom spaja nas i moda, koja svojim ekspresivnim moćima donosi dozu pripadnosti i svrhe. Kada se ove dve snage ujedine, dobijamo modni festival koji su svojoj srži spaja različite krajeve sveta, na jednom mestu. International Fashion Festival održaće se u vremenskom intervalu od 19-20. jula i u svojoj srži prezentovaće kolekcije različitih dizajnera širom sveta. Vikend glamura, naći će se u rukama Porto Montenegra a Synchro naslje doneće neizostavni dozu luksuza.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

AVGUST


Nešto vreliji avgust ovog puta počinjemo na frekvenciji muzike, glume i umetnosti u celosti. Dugoočekivani Rubix festival bio je jedan od glavnih razloga zbog kog smo u svojim kalendarima avgust označili kao mesec kulture. Ako i dosad niste čuli za Rubix festival nema razloga za brigu, reč je o mladom festivalu koji pretenduje da postaje jedan od poznatijih u regionu. Iako dominantno muzički, ovaj festival u Crnu Goru dovodi i druge velike zvezde iz sveta umetnosti i dizajna. Osim festivala za koji će se tražiti karta više, prilikom posete ove destinacije upisujemo i druge nastupe u kalendar.

01 | Rubix festival

Vrele dane i (još vreliju) atmosferu, ostavljamo za avgust i Rubix festival koji, kako predviđamo, preti da postane jedan od vodećih i veoma važnih festivala kako za regionalnu tako i za svetsku scenu. Rubix fetival  predstavlja singeriju inovacije više grana umetnosti, počevši od muzike pa sve do glume. Osnovan prošle godine, već u narednoj godini svog postojanja ugostiće velika imena različitih umetničkih branši. Od Isabelle Rossellini, čubene italijanske umetnice, preko ikone hous muzike DJ-ja Hernána Cattáneo, pa sve do francuskog benda Nouvelle Vague uz čije ritmičke melodije ćete ostani do kasno u noć.

Karte za ovu manifestaciju možete poručiti online, a mi vam savetujemo da to uradite na vreme jer se prošle godine tražila karta više.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Isabella Rossellini
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Nouvelle Vague
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Hernán Cattáneo
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Rubix festival
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja
Rubix festival
Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

02 | Rosé days

Ukoliko tražite povod da Crna Gora bude vaša must-visit destinacija ovog leta, Rosé days zvuči kao savršeno opravdanje za weekend getaway. Opuštajući ambijent pokraj bazena, odlično društvo i prijatna atmosfera uvešće vas u hedonistički svet degustacije Rose vina. BlueRoom, u sklopu Porto Montenegro koncepta biće vaša zvezda vodilja, dok karte za ovaj luksuzni ugođaj možete poručiti online.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

03 | California dreaming: From Baroque to rock

Kako je muzika naša odabrana zvezda vodilja ovog leta, u jednom trenutku susreli smo se s ukrštanjem dva sveta ove umetnosti. Neki bi rekli (savršeni) spoj nespojivog, a mi California dreaming: From Baroque to rock. Pomenuti koncert održać se drugog avgusta i uz losanđeleski Filharmonijski orkestar i crnogorske mlade muziče nade, na čelu sa Nirom Kabarettijem i Gillesom Apapom, odsviraće mnoštvo žanrova u klasičnom maniru. Karte možete poručiti online, a za lokaciju zadužen je Auditorijum Doma Vojske.

Porto Montenegro 2024: Kalendar nezaboravnih dešavanja

04 | Gastro Weekend

Hedonističkim iznanađenima nije kraj, s obzirom na to da nas 18. avgusta očekuje Gastro Weekend. Koncept u kom možete uživati u gastro draguljima jadranskog podneblja, pravljenih od strane master kuvara. Prepustite se kulinarskom putovanju ukusa koje su pripremili glavni kuvari, pijuckanju
osvežavajućih napitaka i plesa uz duboke ritmove žive muzike.

Dok se pomenute manifestacije brinu za naš gastro hedonistički užitak, Buddha Bar Beach zadužen je za dobru atmosferu, nezaboravne žurke i nepropustiv provod tokom celog leta.

o5 | Dance of brush & ink exibition

Svoje letnje avanture ovog puta odlučili smo da upotpunimo umetničkom notom. U sklopu galerije A&A Interior 29. avgusta održaće se Dance of brush & ink exibition. Orijentalni pravac slikanja kao i tehnike koje su svoje korene pronašle nešto istočnije, naći će se u samom fokusu pomenute izložbe. Radovi umetnice Anne Kudryavtseve prezentovaće nam inovativni pristup slikrstvu koji u svojoj srži ističe i ne tako uobičajene materijale kao što su pirinčani papir, mineralni pigmenti, saten i mnogi drugi. Ulaz za ovu manifestaciju biće besplatan, dok će atmosferu upotpuniti muzika i kokteli.

SEPTEMBAR


Ukoliko nas pitate, u leto (rado!) ubrajamo i septembar i oktobar. Sve dok nas služi dobra vremenska prognoza, okružuje pozitivna energija i muzika – leto traje. Osim toga, septembar je rezervisan za duže dane ali i shopping jer je to ujedno i mesec kada nastupa nova modna sezona, a ko smo mi da joj se opiremo.

01 | Shopping day

Naš summer vacation vol.2 počinje 17. septembra u znaku mode, naravno. Shopping day unutar Porto Montenegra rezervisan je za 20. septembar čime nas podsećaju na činjenicu da je septembar, najvažniji mesec u modi. Porto Montenegro u svoj Shopping day ubraja mnoštvo high-end brendova i luksuznog ugođaja prilikom kupovine. Osim toga, savršen izgovor za shopping jeste i činjenica da ćete se tog komada garderobe uvek sećati kao onog komada koji ste kupili na moru.

Foto: Porto Montenegro, Instagram / @portomontenegro

Učitati još
Zatvori