Ovaj francuski brend je definisao pojam dobrog SPF-a – i zato ga uvek imamo u neseseru
Ovaj francuski brend je definisao pojam dobrog SPF-a – i zato ga uvek imamo u neseseru

Ovaj francuski brend je definisao pojam dobrog SPF-a – i zato ga uvek imamo u neseseru

Kada je nega kože u pitanju, jedna od najbitnijih stvari (posebno u letnjim mesecima) jeste zaštita od UV zračenja. Kvalitetan SPF je skincare imperativ, a ovaj francuski brend je taj pojam praktično definisao. Saznajte koji proizvod uvek imamo u neseseru.

La Roche-Posay Anthelios

Kada je zaštita kože od sunca u pitanju, La Roche-Posay Anthelios proizvodi sa oznakom UVMUNE 400 su ono što vam je potrebno. Pored toga što blokiraju UV zrake iz dela spektra koji ostali preparati ne umeju, La Roche-Posay Anthelios proizvodi imaju i druge benefite.

UV zračenje jedan od glavnih uzročnika bora, pega i drugih promena povezanih sa starenjem. Takođe, poznato je i da SPF moramo nanositi čak i kada je oblačno. Kada je francuski brend La Roche-Posay izbacio svoj sada već čuveni Shaka fluid iz Anthelios linije, nestao je i jedan od glavnih razloga zašto su neki izbegavali svakodnevnu upotrebu SPF proizvoda. To je, svakako, neprijatan i pomalo lepljiv osećaj na koži. I Shaka fluid i Hidratantna krema SPF50+ iz iste linije predstavljaju lagane inovativne formulacije. Zahvaljujući njima, proizvod ne osećamo na koži, a isti ne ostavlja ni tragove. Zbog toga i makeup rutina teče bez problema – šminka savršeno leže preko.

To je potvrdila i glumica Ana Mandić. Ona prepoznaje značaj kreme sa SPF-om i istu koristi svakodnevno. U Anthelios UVMUNE liniji pronašla je dva favorita – toniranu verziju kreme i fluid namenjen osetljivoj masnoj koži.

La Roche-Posay Anthelios UVMune invisible fluid spf50
La Roche-Posay Anthelios UVMune invisible fluid spf 50+

Revolucionarni filter

Brend La Roche-Posay je pre dve godine predstavio najveću do sada UV revoluciju na području zaštite od sunca. Nakon 10 godina istraživanja, 65 studija, 25 patenata i 6 naučnih publikacija na tržište je stigla nova, unpaređena formula La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluida SPF50+ i Anthelios UVMUNE 400 Hidratantne kreme SPF 50+.

Ovi inovativni proizvodi u sebi sadrže novi, revolucionarni filter Mexoryl 400, koji blokira čak i najpodmuklije ultra duge UVA zrake iz spektra 380-400 nanometara. Postojeći organski filteri na tržištu štite samo od UVA zraka do 370nm.

La Roche-Posay Anthelios UVMune tonirani fluid spf 50+
La Roche-Posay Anthelios UVMune tonirani fluid spf 50+

Netlock tehnologija za bolju postojanost

Znamo da izlaganje štetnim sunčevim zracima može prouzrokovati duboko oštećenje kože i razne kožne karcinome. Upravo zahvaljujući formuli novog Anthelios UVMUNE 400 fluida sada možemo bezbrižnije uživati na suncu tokom cele godine. Filter Mexoryl 400, koji pored Anthelios UVMUNE 400 Fluida i hidratantne kreme pruža sveobuhvatnu zaštitu za sve tipove kože. Ujedno je i prvi L’Oréal filter za zaštitu od svih važnih UVA zraka.

Za postojanost je ključna Netlock tehnologija koja zaključava UV filtere u ultratankom sloju na koži. To su dovoljni razlozi da jedan od ovih proizvoda, u zavisnosti od tipa kože, uvek imamo u neseseru. Kreiran od strane stručnjaka za osetljivu kožu, La Roche-Posay je brend na koji se uvek mogu osloniti i svi koji imaju osetljivu kožu. Cela Anthelios linija je lagana, ne izaziva iritacije, a pruža izuzetno visoku zaštitu.

la roche-posay anthelios krema za telo
LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF 50+
la roche-posay anthelios sprej za telo
la roche-posay anthelios sprej i krema za telo

Manje sunca, manje bora

Proizvodi sa oznakom UVMUNE pružaju stopostotnu sigurnost u svim godišnjim dobima, jer deo UV zraka utiče na kožu i kada nema sunca. Ultraljubičasta sunčeva svetlost nije vidljiva ljudskom oku. Do kože dopiru UVA i UVB zraci. Iako su ovi prvi slabiji, izloženost njima je 20 puta veća. Čak 95% UV zraka koji stignu do zemlje su UVA. Za razliku od UVB zraka koji prodiru samo u prvi sloj kože epiderm i ne kroz oblake, UVA zraci su prisutni tokom cele godine za vreme dnevnog svetla, čak i kada je oblačno. Oni prodiru i u dublje slojeve kože, stimulišu proizvodnju slobodnih radikala i izazivaju oksidativni stres. I jedna i druga vrsta zraka se dovode u vezu sa prevremenim starenjem, hiperpigmentacijama, alergijama i ozbiljnim bolestima kao što je rak kože.

Zato je upotreba preparata sa odgovarajućom zaštitom izuzetno važna da bismo mogli da uživamo u brojnim blagodetima sunca, a da pritom sačuvamo zdravlje i mladolikost. Naime, istraživanja pokazuju da je 80% znakova starenja poput bora i staračkih fleka povezano sa izlaganjem suncu, tako da nije preterivanje reći da je SPF ključni anti-aging proizvod.

Foto: La Roche-Posay / Instagram (@anamandicj)

Učitati još
Zatvori