Proleće u znaku impresionizma: Ikonična kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo otvorena za javnost
Proleće u znaku impresionizma: Ikonična kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo otvorena za javnost

Proleće u znaku impresionizma: Ikonična kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo otvorena za javnost

Ljubitelje umetnosti, a posebno pravca impresionizma obradovaće vest da je jedna od najvažnijih lokacija u svetu umetnosti, kuća i vrt legendarnog impresionističkog slikara Claudea Moneta ponovo otvoreni za javnost. Kuća se nalazi u u Givernyu, Francuskoj. Ova ikonična lokacija privlači posetioce iz celog sveta koji žele da dožive inspiraciju koju je Monet pronalazio u svom okruženju. Monet je živeo i radio u ovoj kući od 1883. do svoje smrti 1926. godine. Upravo je ovde stvorio neka od svojih najpoznatijih dela, uključujući čuvenu sliku Nymphéas et pont japonais. Prilikom sledeće posete Francuskoj, dodajemo kuću i vrtove Claudea Moneta kao ultimativni izbor za zaljubljenike u prirodu i umetnost.

 

/ claude monet /

/ impressionist heaven /

Kako umetnost nije jednosmerna senzacija, važno je istaći njenu sposobnost da u pojedincu probudi različite vrste energije i poleta. U ovom slučaju, prolećno putovanje ćemo posvetiti Claudeu Monetu i njegovom inpresionističkom raju. Njegova kuća i vrtovi predstavljaju svetlu tačku za ljubitelje umetnosti i putnike koji traže inspiraciju i lepotu u svetu oko sebe. Ova ikonična lokacija podseća nas na važnost očuvanja kulturnog nasleđa i čini da se osećamo povezano sa umetničkim genijem koji je oblikovao određenu percepciju sveta. Ulaznice možete kupiti pri ulasku, međutim, preporuka je da ih rezervišete unapred na vebsajtu.

/ la terra café /

Pored prirodne i umetničke lepote koju možemo zateći u ovoj rajskom verrtu, u blizini ovog malenog grada nalaze se i neki od kultnih restorana, poput restorana u Impresionističkom muzeju La Terra caféPrema preporukama bivših posetioca, ovo mesto se uvrstilo na sam vrh must-visit lestvice i svojom energijom se uklapa uz mir i raskoš Monetovih vrtova.

Učitati još
Zatvori