Ukoliko uskoro planirate put u Beč, na must-visit listu dodajte Kuću leptira
Ukoliko uskoro planirate put u Beč, na must-visit listu dodajte Kuću leptira

Ukoliko uskoro planirate put u Beč, na
must-visit listu dodajte Kuću leptira

Ako i dalje razmišljate o potencijalnim lokacijama za sledeći weekend getaway, naš glas odlazi za grad u blizini – Beč. Bilo da ste ga već posetili ili planirate da to učinite prvi put, on nudi bezbroj mogućnosti, kao i niz znamenitosti koje se ne mogu obići u jednom danu. Ove informacije možete da pronađete na različitim Instagram nalozima, te brošurama i turističkim vodičima. Ipak, u njima možda nećete naići na jedinstveno iskustvo koje ne želite da propustite – Kuću leptira aka Schmetterlinghaus.

Kuća leptira: Bajkoviti prizori u srcu Beča

Staklenik Palmenhaus Schönbrunn, koji je otvoren 1882. godine, predstavlja jedinstvenu građevinu smeštenu u parku Burggarten. U centralnom delu parka, koji tokom cele godine predstavlja popularnu turističku atrakciju, nalazi se statua posvećena Mocartu. Ipak, park je poznat prvenstveno po Kući leptira koja sve ljubitelje prirode poziva da uživaju u cveću, zelenilu i nesvakidašnjim prizorima koji se mogu opisati pojmom – fairytale.

U Kući leptira živi više stotina slobodno letećih egzotičnih leptira, a ovde se nalazi i veliki broj različitih vrsta biljaka iz celog sveta. Ona predstavlja minijaturnu tropsku šumu koja leptirima pruža uslove koji nalikuju njihovom prirodnom staništu. Takođe, tropskom enterijeru doprinose prisustvo vodopada, jezerceta i nekoliko mostova.

Ipak, Kuća leptira nije samo mesto na kom ćete napraviti niz fotografija za Instagram feed. Ona je i edukativnog karaktera, a kroz nju se prostire niz detaljnih i ilustrovanih grafikona koji pružaju uvid u informacije o životnim ciklusima leptira.

Kako doći do Kuće leptira?

Ukoliko se nalazite u kompleksu Hofburg, verovatnoća da ćete lako pronaći Kuću leptira je poprilično velika. Takođe, park Burggarten deo je bulevara Ringstrassen, odnosno bečkog Ringa, do kog se može doći peške, putem metroa ili bilo kojim drugim prevoznim sredstvom. Ulaz u Palmenhaus naplaćuje se osam eura.

Učitati još
Zatvori