Take it to the hoop: Košarkaški tereni koji privlače pažnju
Take it to the hoop: Košarkaški tereni koji privlače pažnju

Take it to the hoop: Košarkaški
tereni koji privlače pažnju

Od ovogodišnje NBA All Star utakmice ljubitelje košarke deli nešto više od mesec dana. Specijalno izdanje koje se održava jednom godišnje okupiće na istom mestu trenutno najaktuelnije košarkaše na svetu koji će prikazati svoje košarkaške sposobnosti. Istovremeno, ovaj događaj uslediće samo nedelju dana nakon 58. izdanja Super Bowl finala, te će predstavljati uvertiru za Olimpijske igre koje će se održati tokom leta u Parizu.

U tom duhu, odlučili smo da se polako pripremimo za sportsku sezonu koja tek predstoji, i to kroz put oko sveta u Journal stilu. Ovaj put, na mapi sveta pronašli smo košarkaške terene koji privlače pažnju. A ispostaviće se da se, možda čak i najatraktivniji, nalazi u neposrednoj blizini.

01 ⏐ Aalst, Belgija

Umetnica Katrien Vanderlinden tokom 2017. transformisala je lokalni košarkaški teren u belgijskom gradu Aalst. Na taj način, dala mu je potpuno nov i šarolik izgled koji je vrlo brzo privukao pažnju ljubitelja košarke širom sveta. Takođe, i onih koji to nisu. Mural je inspirisan matematičkom igrom za decu koja na logički način kombinuje različite boje, veličine i oblike. Tradicionalan izgled terena u potpunosti je izmenila, te je primarni koncept nadograđen sa više prostora za igru najmlađih.

@streetartbe
@streetartbe

02 ⏐ Toronto, Kanada

Dizajn terena koji nosi ime David Crombie obnovio je klub Toronto Raptors, nakon što je prethodno uništen. Tom prilikom, teren je oživljen u umetničkom stilu i danas slovi za jedan od najšarenijih u Kanadi. Smešten je u naselju Esplanade, a iz određenih delova terena pruža se pogled na raskošne zgrade u centru grada.

@mapthz
@mapthz

03 ⏐ Hong Kong, Kina

Nalik na prva dva, i Choi Hung Estate u kom su smešteni šareni tereni jedan je od najatraktivnijih delova grada. Ali, ovaj put, u pitanju je Hong Kong. Okruženi simpatičnim građevinama, ovi tereni postali su preko noći prava senzacija na društvenim mrežama. Međutim, po komentarima onih koji su ih obišli, ovi tereni nisu laki za pronalaženje. Ipak, za savršenu fotografiju mnogi bi se pomučili – a još više oni koji žive košarku.

@aem_sx
@aem_sx

04 ⏐ Dubrovnik, Hrvatska

Naposletku, kada se govori o najlepšem košarkaškom terenu na otvorenom, u velikom broju slučajeva spominje se grad Dubrovnik. To je čak pre nekoliko godina potvrdio i popularni magazin Architectural Digest kada ga je proglasio za teren sa najboljim dizajnom. Smešten između starih zidina, sa njega se pruža i pogled na Jadransko more. A sa obzirom na to da se nalazi u neposrednoj blizini, njega definitivno dodajemo na listu potencijalno ostvarivih travel želja za ovu godinu.

@stevelaw56
@stevelaw56
Učitati još
Zatvori