Vreme je za rezervaciju aranžmana! Imamo spisak najpopularnijih destinacija na Mediteranu
Vreme je za rezervaciju aranžmana! Imamo spisak najpopularnijih destinacija na Mediteranu

Vreme je za rezervaciju aranžmana! Imamo spisak najpopularnijih destinacija na Mediteranu

Naš zadatak o sumiranju informacija kada je reč o najpopularnijim destinacijama ove sezone, na (najdražem nam) Mediteranu nikako nije bio lak. Mnogi će se, verujemo kao i mi sami, iznenaditi kada vide koje to destinacije ove sezone vladaju kada je reč o aranžmanima. Neke destinacije su povoljne, neke malo manje. No, nakon Covid-19 pandemije, cene se reklo bi se, nisu vratile na staro. Ono što možemo da istaknemo jeste da ove godine definitivno biramo destinacije sa više prirode i idiličnih plaža, a manje glamura i visokih zgrada. Bilo da se slažete sa nama ili ne, ovu listu bi svakako trebalo da izučite. Možda vas, kao što je i nas, inpiriše da u obzir uzmete još jednu ili dve destinacije pre zvanične odluke.

KORZIKA

Mediteransko ostrvo u prefinjenoj Francuskoj, jedna je od popularnih destinacija za ovu sezonu. Nalazi se zapadno od Italije, jugoistočno od kopnene Francuske i severno od italijanskog ostrva Sardinije. Jednom rečju, možete da obiđete najlepše predele Evrope posetom ovog magičnog ostrva. Korzika je poznata po čistim peštčanim plažama, uvalama, starim gradom koji je izgrađen najviše u šesnaestom veku. Može da pruži odlične sadržaje za sve generacije, a karakteristična je za odmor mladih parova. Korzika je ostrvo kojem ne manjka ni luksuza, te će za one koji preferiraju otmeniji odmor, ova destinacija biti savršen balans.

ANDALUZIJA

Polako letimo ka Španiji i odlazimo u posetu Andaluziji koja je priznata autonomna zajednica Kraljevine Španije. Ova romanzična destinacija omiljeno je mesto za sve ljubitelje kulture, odličnih gastronomskih iskustava na visokom nivou uz posebnu atmosferu. Ako se pitate kako možemo najbolje da vam približimo ovo jedinstveno mesto u Evropi, pokušaćemo to ovako. Da li ste znali da je popularan flamenko ples poreklom iz Andaluzije? Poznata još i kao zemlja strasti, ova destinacija može iste da probudi i kod svojih turista. Arhitektura grada je očaravajuća kombinacija belih zidina sa zlatnim detaljima koji se sjedinjuju sa suncem okupanim obalama. Da, i mi smo već tamo…

MALTA

Sada je red da obiđemo malo i jug na Mediteranu i predstavimo vam destinaciju za kojom čeznu svi mladi. Malta, ili zvanično, Republika Malta spada u ostrvsku državu u kojoj se kriju sve čari mediteranske prirode. Kultura Malte je spoj više različitih kultura što je čini veoma primamljivom posetiocima širom sveta. Značajano istorijsko i arhitektonsko nasleđe čini je unikatnim biserom i destinacijom koja se mora posetiti makar jednom u životu. Ležerna, neobavezna ali i pristupačna sjajan je način da počnete da upoznajete Evropu. Neke od najlepših plaža Mediterana nalaze se upravo na ovom mestu, a kako biste zaista osetili sve njene čari, preporučujemo da je ipak i sami posetite.

SANTORINI

Polako počinjemo da verujemo u to da će Santorini zauvek biti jedna od najpopularnijih destinacija u Grčkoj. I zaista, ko još uvek nije imao prilike da poseti ovo jedinstveno ostrvo, ne može da zamisli koje lepote propušta. Planinski reljef učiniće da sagledate lepote ovog mesta iz neverovatno velikog broja uglova. To je možda razlog zbog kog Santorini opisuju kao najromantičniju destinaciju na Mediteranu. Oni koji često putuju tvrde da je zalazak sunca na ovom ostrvu jedan od najlepših koji se mogu doživeti. Ovo je ujedno i jedna od najekskluzivnijih destinacija u Evropi, međutim, imate sreće. Agencije u našoj zemlji mogu da vam ponude zaista pristupačne aranžmane.

ALGARVE

Ovo je jedan od najlepših predela Portugala. Zemlje koja nudi sve ovozemaljske blagodeti na jednom mestu. Ovo je definitivno najpopularnija destinacija zapadne Evrope koja nudi jedan savsim novi doživljaj. Karakteristična je po neverovatno niskim cenama smeštaja, hrane i provoda. Kad smo već spomenuli provod, Algarve nikada ne spava. Ovo je mesto sa najegzotičnijim zabavama koje su zaista jedinstven događaj za Evropu. Netaknuta i divlja priroda, veoma dobra lokalna hrana i restorani, mnoštvo tura i aktivnog sadržaja. Destinacija je kao stvorena za one koji vole da putuju, osete slobodu i zaista zaborave na sve obaveze. Peščane plaže, uvale i obale koje možete videti u ovom delu Portugala ne mogu se naći nigde drugo. Algarve je jedan zaista jedinstvena destinacija.

Pored ovih pet destinacija na Mediteranu, na listi najpopularnijih nalaze se još: Ostrvo Kapri, Hvar, Azurna obala, Ostrvo Peloponez, Krf i Ibica. Na svima nama sada je da uzmemo sve ove aspekte u obzir i odaberemo svoju destinaciju za ovu sezonu!

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori