Predstavljamo vam duh skandinavske elegancije kroz Von Chadaux brend
Predstavljamo vam duh skandinavske elegancije kroz Von Chadaux brend

Predstavljamo vam duh skandinavske
elegancije kroz Von Chadaux brend

Da je skandinaski lifestyle danas pojam za posedovanje dobrog ukusa, to već svi znaju. Da smo opčinjeni načinom na koji Skandinavci žive, oblače se i dizajniraju, jesmo.

Stoga smo u nekoliko navrata predstavili njihovu estetiku kroz street style, modne brendove,  arhitekturu i enterijer.
Danas ostajemo u domenu skandinavske it filozofije, ali ovog puta prikazne kroz dizajn brenda Von Chadaux.

@von.chadaux
@von.chadaux

Von Chadeux je švedski brend specijalizovan za izradu elegantnog, bezvremenskog nameštaja i dizajnerskih komada. U svetu enterijera predstavlja sinonim za ultimativni luksuz  i craftsmanship.

Čisto, jednostavno i funkcionalno. To je filozofija skandinavskog dizajna. Kad se na to doda i momenat elegancije i kombinovanje naizgled nespojivih materijala, kao što su mermer i drvo, dobijamo DNA koji stoji iza brenda Von Chadaux.

Mermer: beli, crni, zeleni, calacatta, spider, brušen, pun. Obožavan od strane pasioniranih interior zaljubljenika, pa i nas. Upravo on igra glavnu ulogu u Von Chadaux dizajnu. Von Chadaux poseduje raznovrsnu ponudu komada napravljenu upravo od mermera modifikovang u različite oblike. Korišćnjenje ovog materijala i pretvaranje u nekonvecionalni, i pomalo avangardni sto za ručavanje jeste ono što tim dizajnera, pa samim tim i Von Chadaux čini autentičnim.

Upravo nekonvencionalnim a elegantim mešanjem prirodnih materijala njihov DNA je pronašao put do celebs & digital creator-a koji jednostavno znaju šta znači dobar dizajn enterijera.

Tako Vera side table krasi spavaću sobe Rosie Huntington Whiteley i Marie Kragmann, dok se Alex Riviere odlučila za glomazniju opciju istog modela pa Vera dining table predstavlja centralni piece njene trpezarije.

@von.chadaux

Lični favorit naše redakcije je celokupna Von Chadaux Calacatta Viola kolekcija. Mešavina crnog i belog mermera daje tu posebnu dozu lucidnosti ovom elegantnom dizajnu da prosto nismo sigurni da li nam pre treba Kelly Dining table za redakcijske sastanke ponedeljkom ili Chiara Triangle sto za sve one coffee table knjige koje su nam trenutno naslagane na podu.

Von Chadaux // Chiara Triangle Coffee Table
Von Chadaux // Chiara Triangle Coffee Table

O n y x  S t o n e  C o l l e c t i o n.

Novi momenat u Von Chadaux svetu je Onyx Stone kolekcija napravljena od potpuno prirodnog Onyx kamena. Stolovi iz ove kolekcije dolaze u tri boje: zelena, bela i pastelno roze, i po svom izgledu neverovatno podsećaju na macaroons.

Onyx predstavlja potpuni novitet u dizajnu enterijera, za koji verujemo da će postati ultimativni must have/want trend. Takodje, mislimo da će vremenom preuzeti status omiljenog materijala svih dizajnera. U prilogu tome govori i činjenica da je dizajnerski studio sa sedištem u Londonu // @aljawadpike koristio upravo Onyx kamen za dizajn nove Celine radnje u Italiji.

Onyx Stone // Design of new Celine shop in Italy
Onyx Stone // Design of new Celine shop in Italy

photo. Instagram

// @von.chadaux

Učitati još
Zatvori