Novo mesto u gradu: Posetili smo @polapola.bg – pola-bar, pola-foto studio
Novo mesto u gradu: Posetili smo @polapola.bg – pola-bar, pola-foto studio

Novo mesto u gradu: Posetili smo @polapola.bg
– pola-bar, pola-foto studio

Produženi vikend provodimo u Beogradu, istražujemo gastro lifestyle scenu prestonice i ovog puta tragamo za novim mestima. Prvo smo otkrili novu dorćolsku kafeteriju sa fokusom na ručno rađene kolače, zatim smo posetili još jedno novo specialty coffee mesto u Beogradu – Rocket Coffee, da bi nas krajnja destinacija ovonedeljne Journal navigacije dovela do Gastrošora na Donjem Dorćolu i tek otvorenog koncepta @polapola koji donosi nešto drugačiji vajb na gastro i lifestyle scenu Beograda. Pola-bar, pola-foto studio, sa celim konceptom, predstavlja novu ultimativnu destinaciju kako za kafu, [ lagani doručak uskoro ] ,tako i za matinée, cocktail & party.

 

Pola Pola novo mesto u Beogradu Gastrošor1
Pola Pola novo mesto u Beogradu Gastrošor1

Iza @polapola koncepta koji spaja fotografiju i mesto za kafu [ čitaj koktele ] stoji Kristina Fiscan, fotografkinja, videografkinja, grafička dizajnerka i vlasnica i osnivačica marketinške agencije koja stoji iza kreativnih rešenja brojnih poznatih lokala beogradske scene. Svoju kreativnosti i multitalentovanost rešila je da objedini u Pola Pola lifestyle konceptu koji je sve samo ne pola. Inicijalna ideja je bila da se mesto zove Parking ali kako se bližilo otvaranje lokala, Pola Pola je delovalo kompatibilnije sa konceptom koji predstavlja inovativno i multifunkcionalno mesto koje je osmišljeno kako bi pružilo vrhunsko iskustvo ne samo profesionalnim fotografima već i ljubiteljima kreativnosti i estetike.

Ovaj prostor je projektovan s idejom da kombinuje praktičnost i inspiraciju, spojivši svet fotografije s udobnim ambijentom za opuštanje i uživanje. Kada je reč o uređenju enterijera, isti potpisuje takođe Kristina Fiscan koja je osmislila koncept. Plava boja je tu da unese živost i razbije monotoniju izvorno betonskog okruženja, dok smeđi i bež tonosi daju toplinu prostoru. Domaći i strani dizajnerski komadi popust čuvene Cesca stolice, su tu da nas podsete da su kreativne ideje prepoznate i priznate. Svaki komad ima svoju priču, pa tako i prepoznatljiv ispis ti kako si koji ugledate čim uđete u lokal.

Pola Pola novo mesto u Beogradu Gastrošor1
Pola Pola novo mesto u Beogradu Gastrošor1

ti kako si

Iza pitanje koje se neretko postavlja stoji domaća pesnikinja Valentina Bakti čija su neobjavljena pisma ekskluzivno predstavljena na Journalu prošle godine. Sada Valentina sprema novu zbirku poezije i ukoliko ste kao mi pratili njene objave na Instagramu mogli ste da primetite da se svaka pesma završava sa ti kako si. Ispisan stih originalnim rukopisom Valentine Bakti a u realizaciji @elektrobuba kreativnog studija koji dizajnira i proizvodi rasvetu i neonske instalacije je ujedno i citat iz nove knjige koju nestrpljivo iščekujemo, ali i oda mladim kreativcima.

I dok sedite u lokalu imate utisak da je nekome zaista stalo do toga kako ste, a to se najviše oslikava kroz uslugu profesionalnog i uniformisanog osoblja koji je tu da se pobrine o svakom detalju. U ponudi je nekoliko varijacija kafe na temu – klasičan espresso, doppio espresso, americano, capuccino, caffe latte, irish coffee, kao i freddo. Osim kafe i standardne karte pića ono po čemu se ovaj lokal izdavaja jeste bogata i veoma zanimljiva cocktail karta.

Foto-studio & kafe u jednom

Glavna svrha ovog kafe studija je pružanje vrhunskog okruženja za različite vrste fotografisanja, uključujući modna, produkt i druge vrste snimanja. Studio je opremljen najnovijom tehnologijom i rasvetom kako bi se postigao visok kvalitet slika i kreacija. Pored toga, posebna pažnja posvećena je kreativnom ambijentu kako bi se inspirisali umetnici i fotografi da ostvare svoje vizije.

Ono što ovaj prostor izdvaja je inovativno kombinovanje kafe dela i relax zone s fotografijom. Ovaj deo prostora takođe pruža priliku za organizovanje događaja, izložbi i okupljanja, stvarajući dinamičan prostor koji se prilagođava različitim potrebama. Kafe studio takođe podržava razne kreativne aktivnosti, uključujući video produkciju, digitalni marketing i radionice. Opremljen najsavremenijom tehnikom, studio omogućava umetnicima da istraže različite aspekte vizualne i audio produkcije. Takođe, mladi imaju priliku da se izraze kroz kreativne radionice i opuštanje u ambijentu koji podstiče maštovitost i slobodno izražavanje.

But first, cocktail(s)

Dakle, kako smo istakli, novi @polapola koncept potpisuje ozbiljnu i veoma zanimljivu cocktail kartu koja na cocktail scenu donosi nešto drugačije. Kako je ovo ipak pola-kafić, pola-foto-studio, simbolično su svi kokteli imenovani određenim fotografskim terminom. Photogenic, Aspect Ratio, Prime Lens, Back of Fernet, Focus on me samo su neka od imena. Mi smo startovali sa klasikom – Hendricks Gin tonik kao first choice. Neočekivano služi se u visokoj čaši sa stopom uz dodatak začina, ruzmarina, maslina i jestivog cveća.

Tri zrna kafe – za sreću, ljubav i prosperitet

Espresso Martini but with a little twist je bio naš drugi izbor. Iako se uobičajeno sprema sa vodkom, u Pola Pola interpretaciji je i to drugačije. Umesto vodke tu je rum koji daje potpuno drugačiju notu, što je na Journal lestvici pozicioniralo ovaj koktel kao must-order prilikom sledećeg dolaska. Fun fact i novo saznanje sa kojim smo napustili lokal jeste simbolika tri zrna kafe na vrhu koktela. Prema legendi, tri zrna kafe se postavljaju ovim redom – jedno zrno za sreću, drugo za ljubav i treće za prosperitet.

I za kraj, signature cocktail

Najbolje ostavljamo za kraj. Aspect Ratio je njihov signature cocktail koji potpisuje koktel majstor Ognjen Kitaljević čije koktele viđamo pijemo u kultnim beogradskim lokalima. Bacardi white, džem od kajsije, lemone & peach juice i ginger beer sastojci su koji čine ovaj koktel tako posebnim. Fresh & sparkling sa blagim citrusno-slatkim ukusom biće idealan izbor za predstojeće sunčane dane.

Sa ovim signature koktelom se zvanično i završila naša degustacija – imamo novo omiljeno mesto u gradu.

Case closed!

Fotografije i video: Ljubo Ašćerić

Učitati još
Zatvori