Viralni londonski desert je sada dostupan i u Beogradu – evo gde ga možete pronaći
Viralni londonski desert je sada dostupan i u Beogradu – evo gde ga možete pronaći

Viralni londonski desert je sada dostupan i u Beogradu – evo gde ga možete pronaći

Bivajući jedni od najvećih zaljubljenika u isprobavanje novih specijaliteta i internacionalne kuhinje, isprobali smo jela sa svih strana sveta. Od portugalske Pastel de nate, tradicionalnih francuskih kroasana pa do ruskih specijaliteta u sklopu Proces bara, naša paleta ukusa može se svrstati pod onu iz šarenolike grupe. Ovog puta, naš izabrani desert u sred letnje sezone podsetio nas je na nešto kišniji London. Viralni desert pomenutog geografskog područja sada možete probati u Beogradu. Stoga, donosimo sve detalje o poslastici koja spaja osvežavajuće i slatke ukuse kao i Beograd i London.

From London to Belgrade


Kao što naši specijaliteti pronađu svoj put u inostranstvu, tako i oni internacionalni postanu jedni od naših favorita, u Beogradu. Sada, jedan od trenutno najviralnijih londonskih deserta stigao je u Beograd i preti da će postati apsolutni sezonski favorit.

Naime, na jednoj od najpoznatijih londonskih pijaca, Borough Market-u, svakodnevno nastaju dugački redovi u kojima ljudi strpljivo čekaju svoje jagode prelivene nekim slatkim kremom. Najpoznatiji preliv definitivno je belgijska čokolada, kao i bela čokolada i mleveni keks, te je gužva na poznatoj pijaci prepisana baš ovim štandovima. Takođe, jagode koje na neki način čine zvezdu ovog deserta, su isključivo londonskog porekla.

New favorite?


Sada, baš ovaj londonski favorit koji izaziva jednu od najvećih gužvi na poznatoj pijaci, možete probati i u Beogradu. Sweet Spot, sebi je prepisao ukusne jagode, prelivene slatkim carstvom. Sami možete izabrati koji će ih krem zasladiti i da li uz njega želite dodati plazmu ili još neku komponentu.

Štand u kombinaciji vibrantne roze i crvene boje, odmah će vam zapasti za oko hodajući Zemunskim kejom. Uz vreme koje radnim danima bira termin od 15-22h i vikendom 10h-22h, u toku svoje opuštene šetnje možete isprobati ovaj viralni desert.

Stoga, ne sumnjamo da će baš ova poslastica postati vaš go to favorit. Te nas interesuje, koju ćete kombinaciju slatkog i osvežavajućeg prvu izabrati?

Foto: TikTok /@jacksdiningroom/ Instagram /@sweetspotbgd/

Učitati još
Zatvori