Sve što je ovom letu potrebno je gin & tonic cheesecake – imamo recept!
Sve što je ovom letu potrebno je gin & tonic cheesecake – imamo recept!

Sve što je ovom letu potrebno je gin &
tonic cheesecake – imamo recept!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mei Yee (@nm_meiyee) on

CHEESECAKE

Ako ste mislili da nakon mekanog japanskog cheesecakea, cheesecakea s borovnicama, spoja cheesecakea, bundeve i karamele i idealnog spoja cheesecakea i badema ova svima omiljena cheesecake torta ne može nastati u još jednoj varijanti, grdno ste se prevarili! Mada, sasvim sigurno i da je prefiks gin & tonic bio jedan od presudnih motiva.

NAJBOLJA LETNJA TORTA

Idealno letnje piće gin & tonic tajni je sastojak najbolje letnje varijante ove torte. Donosimo jednostavan i brz recept za cheesecake s ovim dodatkom koji će ga pretvoriti u najbolju letnju tortu!

Sastojci (za kalup razmera 22-24 cm):

PODLOGA
200 g Digestive keksa
75 g amaretto keksa
90 g maslaca

Keks usitnite i pomešajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 kašike usitnjenog keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak pomešajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider da se stegne.

@foodnessnl
@foodnessnl

KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatke pavlake
10 g želatina u prahu
100 g šećera u prahu
110 ml gin-tonica

Otopite želatin u par kašika hladne vode. Zagrejte 200 g slatke pavlake i kad provri otopite želatin u njemu. Izmiksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte gin-tonic. Mikserom izmešajte sve sastojke u smesu, ravnomerno nanesite na testo. Posebno izmešajte preostalih 200 g slatke pavlake u šlag pa ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj. Stavite u frižider na pola sata do sat i servirajte tortu ukrašenu s kriškama limete, a inspiraciju za serviranje potražite u slikama…

@onsportief
@onsportief

Foto: Profimedia, Instagram @foodnessnl

Učitati još
Zatvori