

CHEESECAKE
Ako ste mislili da nakon mekanog japanskog cheesecakea, božićnog cheesecakea, ljubičastog cheesecakea, spoja cheesecakea, bundeve i karamele i idealnog spoja cheesecakea i badema ova svima omiljena cheesecake torta ne može nastati u još jednoj varijanti, grdno ste se prevarili!
NAJBOLJA LETNJA TORTA
Idealno letnje piće gin-tonic tajni je sastojak najbolje letnje varijante ove torte. Donosimo jednostavan i brz recept za cheesecake s ovim dodatkom koji će ga pretvoriti u najbolju letnju tortu!
Sastojci (za kalup razmera 22-24 cm):
TESTO
200 g McVitie’s Digestive keksa
75 g amaretto keksa
90 g maslaca
Keks usitnite i pomešajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 kašike usitnjenog keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak pomešajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider da se stegne.

KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatke pavlake
10 g želatina u prahu
100 g šećera u prahu
110 ml gin-tonica
Otopite želatin u par kašika hladne vode. Zagrejte 200 g slatke pavlake i kad provri otopite želatin u njemu. Izmiksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte gin-tonic. Mikserom izmešajte sve sastojke u smesu, ravnomerno nanesite na testo. Posebno izmešajte preostalih 200 g slatke pavlake u šlag pa ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj. Stavite u frižider na pola sata do sat i servirajte tortu ukrašenu s kriškama limete, a inspiraciju za serviranje potražite u slikama…

T.R.
Foto: Profimedia, Instagram