Recept: Borovnica cheesecake
Recept: Borovnica cheesecake

Recept: Borovnica cheesecake

Donosimo vam novi i drugačiji recept za cheesecake koji će vaš omiljeni kolač predstaviti u drugačijem svetlu. Ukoliko ste do sada imali priliku da probate samo tradicionalnu verziju, borovnice će biti novi momenat u kom možete da uživate. Nadamo se da ćemo vas motivisati za pripremu, jer je ovo jedan od zahtevnijih recepata na našem portalu.

Ukoliko niste maestralni u kuhinji, ne odustajte. Ovaj cheesecake vredi svaki utrošen momenat truda.

Sastojci za koricu:

300g keksa
175g omekšalog putera
30g mlevenog badema

Borovnica sloj:

250g borovnica
2 kašike smeđeg šećera
4 jaja
200g krem sira
200g milerama
90g belog šećera
1 kašika arome vanile
3 kašike brašna

Bela čokolada:

100ml slatke pavlake
200g bele čokolade

Priprema:

– Pripremite borovnice i naređajte ih u pleh preko pek papira, pospite ih smeđim šećerom i stavite u rernu na 10min i 200 stepeni.
– Nakon što se ohlade izblendajte ih.
– Za koru prvo umutite puter, dodajte keks i badem, i sve lepo sjedinite mikserom. Utisnite smesu u kalup i stavite u rernu da se zapeče na 10min i 170 stepeni.
– Za fil prvo umutite krem sir i beli šećer, zatim dodajte brašno i sjedinite. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i mutite. Na kraju sipajte mileram i vanilin ekstrakt. Kada to umutite dodajte borovnice i sve lepo sjedinite. Sipajte smesu preko kore i stavite u rernu da se peče 45min na 160 stepeni.
– Slatku pavlaku zagrejte (ne sme da proključa), sklonite sa ringle, dodajte izlomljenu belu čokoladu i sjedinite. Rasporedite preko kolača. Ostavite sve u frižider da se prohladi.

Prijatno!

Više recepata pronađite na linku ovde.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori