Recept za domaće sneakerhead napolitanke sa čokoladom
Recept za domaće sneakerhead napolitanke sa čokoladom

Recept za domaće sneakerhead
napolitanke sa čokoladom

Napolitanke sa čokoladom? Može. Sneakerhead napolitanke sa čokoladom? Već smo zasukali rukave.

Spisak namirnica i način pripreme omiljene poslastice pronađite u nastavku teksta.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 200 gr šećera
  • 100 gr maslaca
  • 200 gr crne čokolade (100 gr za krem i 100 g za prelivanje)
  • 2 kašike tahinija od susama
  • 100 gr oraha
  • 5 oblandi

Priprema

Dobro umutite jaja i šećer, a zatim u veću posudu sipajte vodi i dodajte dobijenu smesu. Kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se smesa ne zgusne (oko pola sata). Ostavite da se ohladi, potom dodajte maslac, čokoladu, tahini od susama i orahe. Pažljivo promešajte.

Stavite koru i prelijte dobijenim kremom. Ponoviti postupak sa svih pet kora (oblandi). Prvu staviti okrenutu ka gore, a poslednju ka dole. Nakon toga, stavite odozgo providnu foliju ili pak papir za pečenje i uvijte. Gotove oblande lagano pritisnuti, odnosno po mogućnosti odozgo staviti tacnh. Ostaviti na hladnom Ujutru iseći koru na manje komade.

Ugrejte crnu čokoladu prethodno pomešanu sa maslacem, a zatim četkom premažite napolitanke dobijenom smesom. Ostavite da se ohladi.

Vaše napolitanke su spremne, a kao i svake srede kada je dekoracije u pitanju preporučujemo da na gotovo napolitanke pospete malo šećera u prahu i ispišete kratko i jasno – „air“, aludirajući na sada već prepoznatljivu sneakerhead filozofiju.

Učitati još
Zatvori