Vreme je za ultimativni sneakerhead zimski rolat – a mi imamo recept
Vreme je za ultimativni sneakerhead zimski rolat – a mi imamo recept

Vreme je za ultimativni sneakerhead zimski
rolat – a mi imamo recept

Ukoliko bismo počeli da ređamo boje i dali vam zadatak da za svaku od njih navedete prvu asocijaciju, sigurni smo da bi odgovori bili raznovrsni. Ipak, za pojedine boje vezuju se uobičajene ili tipične pojave. Na primer, prvobitna asocijacija na crvenu boju je toplota, a na plavu – hladnoća. Upravo to nam je i prva pomisao na vreme koje predstoji u narednim mesecima. A u skladu sa tim, nakon recepta za sushi inspirisanog sneakerhead ideologijom donosimo još jedan u stličnom stilu. Ovaj put, za zimski rolat koji je postao (i naša) nova opsesija.

Sastojci

01. Kora

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • plava boja za kolače

02. Fil

  • 500ml slatke pavlake
  • 400g neslanog sira
  • kesica istopljenog želatina

Priprema

01. Kora

Pre nego što počnete sa pripremom, zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh za pečenje patišpanja obložite papirom za pečenje. Zatim odvojiti belanca od žumanaca. U posudi belanca umutite mikserom u čvrsti sneg. Kada smesa postane gusta, počnite sa dodavanjem jednog po jednog žumanceta uz konstantno mućenje. Postepeno dodajte šećer i prašak za pecivo. Kada se sve dobro sjedini, dodajte brašno i umešajte ga varjačom, ne mikserom. Naposletku, sipajte malo plave boje za kolače. Smesu stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20-30 minuta.

02. Fil

Umutite slatku pavlaku u posudi sve dok ne očvrsne. Zatim dodajte neslani sir i šećer u prahu. Pripremite istopljeni želatin po uputstvu na kesici i dodajte u smesu, sve vreme muteći mikserom. Dok je kora još topla, jedan kraj, zajedno sa papirom za pečenje, uvrnite prema unutrašnjosti i rolajte do drugog kraja kore. Kada se ohladi, koru lagano odmotajte, nakon čega će je biti vrlo lako ponovo urolati kada je premažete filom. Premažite celu koru filom, ali ostavite malo prostora na jednom kraju kako fil ne bi iscurio, pa ponovo urolajte koru.

Foto: Instagram @haromi

Učitati još
Zatvori