Barbie manija još uvek traje: Vreme je za ultimativni sneakerhead roze rolat, a mi imamo recept
Barbie manija još uvek traje: Vreme je za ultimativni sneakerhead roze rolat, a mi imamo recept

Barbie manija još uvek traje: Vreme je za ultimativni sneakerhead roze rolat, a mi imamo recept

Roze rolat inspirisan ideologijom pravog sneakerheada i Barbie manijom postao je (i naša) nova opsesija. Nakon niza pink gastro zavrzlama poput burgera i paste, donosimo još jedan recept. Ovog puta u pitanju je go to poslastica za sve prilike.

U nastavku teksta pronađite spisak namirnica i način pripreme rolata u roze boji.

Sneakerhead roze rolat

Sastojci

Kora
  • 5 celih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • roze boja za kolače
Fil
  • 500ml slatke pavlake
  • 400gr neslanog sira
  • 1 kesica istopljenog želatina

Priprema

Kora

Pre nego što se počne sa pripremom potrebno je zagrejati rernu na 200-220 stepeni. Pleh za pečenje patišpanja obložite papirom za pečenje. Zatim odvojiti belanca od žumanaca. U posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Kada smesa postane gusta, početi sa dodavanjem jednog po jednog žumanca uz konstantno mućenje. Postepeno dodavati šećer i prašak za pecivo. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno i mešati ga varjačom, ne mikserom. Za kraj sipati malo roze boje za kolače. Smesu staviti u pleh i peći u rerni na temperaturi od 180 stepeni.

Fil

U posudu sipati slatku pavlaku i mutiti dok ne očvrsne. Zatim dodatim neslano sir i šećer u prahu (po izboru). Pripremiti istopljeni želatin po uputstvima na kesici i dodati u smesu. Dodavati polako i sve vreme mutiti mikserom.

Dok je kora još topla, jedan kraj, zajedno sa papirom za pečenje uvrnite prema unutrašnjosti i rolajte do drugog ruba kore.

Kada se ohladi, koru lagano odmotajte, nakon čega će je biti vrlo lako ponovo urolati kada je premažete filom.

Premažite celu koru filom, ali ostavite oko 4 cm prostora na jednom kraju, da ne iscuri fil, pa ponovo urolajte koru.

Foto: Instagram (@haromi)

Učitati još
Zatvori