Vina koja stavljamo na listu za kupovinu ovog leta
Vina koja stavljamo na listu za kupovinu ovog leta

Vina koja stavljamo na listu za
kupovinu ovog leta

Kako izgleda šoping lista u letnjoj sezoni? Voće, mnogo povrća, riba, samo zdrave i nutritivne namirnice, voda… Sladoled… Masline, sirevi… I vino? Letnja sezona je savršena za ispijanje roze špricera, špricera, ali i obične čaše rashlađenog vina. Tako smo i sami došli na ideju da se raspitamo dobro, koje su to sorte koje su savršene za letnje vreme.

Voćna, intenzivna, mirisna. Vina tokom leta ne moraju uvek biti pitka i lagana kao što se to uvek preporučuje. Probajte nešto drugačije, obogatite svoje iskustvo upečatljivim sortama i aromama. Vino je smišljeno tako da ne bude lagano, nego da se njemu potpuno prepustite bez razmišljanja. Tradicionalno, kao i uvek do sada, biramo domaće. Zato vas u nastavku očekuje pet vina domaće proizvodnje koja su idealna za ovo leto.

TAMJANIKA DEVETO NEBO 2020

Fruškogorsko vino sa matičnjakom i bosiljkom uklopiće se odlično uz svaki tradicionalni letnji ručak. Zbog svoje fine cvetne note čini odličan izbor kada je reč o ženskom ukusu. Samo vino ima jedinstven miris koji podseća na dinju, a kao dobro rashlađeno biće savršeno osveženje ovog leta.

wine & pleasure

BELINA 2019

Vino koje je od 2019. godine pa do danas postalo jedinstveno na našem tržištu. Vinarija Matijašević iz Šumadije kreirala je Belinu sa mnoštvom jedinstvenog i svežeg mirisa kruške, breskve i limunove kore. Nakon svakog gutljaja osetićete nežne herbalne note pomešane sa citrusnim mirisima i ukusima. Belina je definitivno odličan izbor za ovo leto.

wine & pleasure

GRAŠAC VERKAT 2019

Još jedno vino sa Fruškogorskih vinograda, jedinstveno po svojoj zaista laganoj noti sa limetom i sitnim cvećem. Odličan način da se osvežite, pogotovo ako ste u ženskom društvu, ili je reč o dnevnom okupljanju.  Na mirisu se osećaju intenzivni tonovi žute breskve, zelene jabuke, grejpfruta što definitivno može ovo leto učiniti upečatljivim.

Vinarija Verkat

GRUMEN SAUVIGNON BLANC 2019

I dalje ostajemo na obroncima Fruške gore, i preporučujemo vam ovaj jedinstven sauvignon. Sa svojim mirisom šljive, grejpa i koprive, ovo skladno vino može biti odličan starter. Namenjen svakodnevnim prilikama ali i pristupačno, opravdava kvalitet vojvođanskih vina.

e ponuda

EDIT ROSE 2020

Dolazimo i do poslednjeg predloga koji će činiti jedinstven voćni roze. Pun ukus zrelog crvenog voća, zrele višnje, maline i jagode, odličan način da se opustite pred zalazak sunca. Ovo vino je pitko, ali ukusno. Čini i odličan način da se dodatno istakne dezert sa voćem.

wine stars

Foto: Wine Stars; E-ponuda; Vinarija Verkat; Vinoteka Beograd.

Učitati još
Zatvori