Tri nova specialty coffee bara u Beogradu koja su mnogo više od toga
Tri nova specialty coffee bara u Beogradu koja su mnogo više od toga

Tri nova specialty coffee bara u Beogradu
koja su mnogo više od toga

Idemo na kafu, ali doslovno. U Beogradu su otvorena tri nova specialty coffee bara i svaki od njih nosi drugačiju priču. Kada je reč o kafi, naši kriterijumi su da je dobra. Mada, sve više cenimo ambijent, enterijer i vajb mesta. Vođeni time pronašli smo tri nova mesta u gradu – jedno za jutarnju kaficu i brunch, drugo za brzinsku kafu u prolazu ili veliki caffee fredo uz razgovor sa drugaricom i treće za kafu koja se završava večernjim izlaskom. Pratite Journal korake…

coffee • shop • breakfast / Java Coffee Roastery

Nekada nam je trebao povod da bismo se iz centra grada uputili ka Banovom brdu, sada nam je potreban još bolji povod da bismo napustili ovaj deo grada. Jedno od naših omiljenih pozorišta, blizina šume, ali i sve veća gastro ponuda – stavljaju ovaj kraj ponovo na listu poželjnih. Sada je Banovo brdo dobilo do sada možda i najveći specialty coffee  Java Coffee Roastery bar, na adresi: Požeška 31. Kul Java Coffee ekipa nastavlja da širi svoje poslovanje i po uzoru na svetske coffee barove, donosi pravo coffee & brunch mesto u gradu.

Startovali su sa all day breakfast krilaticom za sve one koji uvek zakasne na doručak. A sada isti služe do 16h što je zaista optimalno čak i za  neprospavane noći. Bogata ponuda za doručak uključuje jaja na nekoliko načina, da, i poached egg, domaću granolu, galete sa filadelfija sirom i lososom. Ipak, Bubbles & Brunch svake nedelje od 10-13h je naš cup of bubbles. Osim šampanjca koji se služi, DJ-a tačno u podne počinje da zagrava atmosferu.

java.coffee.roastery
java.coffee.roastery

 self-service • coffee • bar / DRIP

Čini se da kad god prođemo Dorćolom otkrijemo neko novo mesto. Ovog puta je to novi specialty coffee bar Drip. Na adresi: Gospodar Jevremova 46a, još preciznije, na uglu Dobračine i Gospodar Jevremove u izlogu stare predratne zgrade, smestilo se novo mesto sa nekom novom energijom. Ne tako veliko, sa suzdržanim sadržajem, self-service uslugom, ali sa fokusom na dobru i kvalitetnu kafu. Energija mesta sa klupicama u izlogu lokala, podseća na manje lokalne italijanske barove. Ovde ćete pronaći klasiku, specialty kafu, kafu u zrnu, ali i uređaje za kuvanje kafe kod kuće. Osim kafe, u ponudi je i hladni kombuha napitak i uži asortiman peciva – kroasan i pokoji kolač.

 

drip kafeterija
drip kafeterija

coffee • night • bar / Pričica Bar

Pod parolom Koja je tvoja Pričica? novi coffee bar Pričica na uglu Karađorđeve i Braće Krsmanović okuplja sjajnu ekipu koja pušta da ih spontanost vodi. Rukom ispisane poruke na izlogu lokala poput Jutrić, kafica? ili Nisu svi koji lutaju izgubljeni, neki samo traže dobru kafu slute da je reč o opuštenom mestu. Od kafe prelazi se lagano na domaće ledene čajeve ili autentične koktele i minglovanje koje se vikendom pretvara u spontanu žurku. Sa prvim mrakom svakog utorka je Randevu utorkom. I tada se slušaju numere različitih izvođača. A gde to može da vas odvede… Pa, zavisi od mnogo faktora. Pustite se i prepustite se, čeka vas novo kul mesto u gradu.

Pričica bar
Pričica bar
Učitati još
Zatvori